16 Iunie 2017

A fost activat Programul Start-Up Nation prin care se estimează finanțarea a 10.000 de start-up-uri

Din 15 iunie este activ Programul Start-Up Nation, al cărui obiectiv este acela de a stimula înființarea de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor și facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul StartUp Nation se estimează finanțarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.

Potențialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri începând de joi, timp de 30 de zile. Programul are un buget de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naționale și fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obține este de maxim 200.000 de lei.

Secretarul de stat în același minister, Ilan Laufer, a precizat, la începutul lunii iunie, că pentru a beneficia de acest program prima condiție este înființarea unei societăți comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiție este crearea a cel puțin un loc de muncă pe care antreprenorul să îl mențină pentru o perioadă de doi ani.

"Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care îl încurajez, dar cred că în România există mulți tineri, și bărbați, și femei, care într-adevăr văd o speranță în programul Start-Up Nation și unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program oferă finanțare 100% nerambursabilă. Aceasta nu înseamnă că, dacă aveți un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteți veni cu propriul plan de afaceri", a precizat Laufer.

(Sursa: Agerpres)

Contor: 159 afișări

Gîlcă Paler SCA, 16 iunie 2017 07:33

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner