16 Iunie 2017

Sondaj: Trei angajați din 10 lucrează când sunt în vacanță, opt din 10 citesc mailurile de serviciu

Un sondaj realizat de eJobs dezvăluie că, în România, mai mult de o treime dintre angajați (36%) lucrează în concediu, aceștia declarând că alocă des sau chiar întotdeauna timp pentru slujbă atunci când sunt în vacanță. Alți 37% susțin că lucrează ocazional din concediu, doar atunci când este neapărat nevoie, în timp ce restul de 27% dintre respondenți spun că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanță și nu muncesc niciodată atunci când sunt în concediu. Antreprenorii sunt cel mai adesea nevoiți să lucreze în vacanță, 88% dintre aceștia dedicând timp business-ului și în perioadele de odih

În același timp, 80% dintre respondenți recunosc că citesc mailurile de serviciu pe perioada concediului, 66% verificând mesajele cel puțin o dată pe zi, astfel încât să rămână informați și să poată relua mai ușor activitatea la întoarcerea din concediu.

În ceea ce privește timpul dedicat job-ului în vacanță, 31% dintre angajații care lucrează în concediu spun că alocă mai mult de două ore pe zi în acest sens. Antreprenorii au cea mai mare pondere în rândul celor care lucrează peste două ore zilnic în vacanță, reprezentând 26%. În același timp, 18% muncesc aproximativ o oră pe zi atunci când sunt plecați, iar 23% spun că rezolvă treburile de serviciu în mai puțin de o oră, conform sondajului eJobs.

Telefonul este cel mai folosit dispozitiv pentru lucrul în concediu, fiind prima opțiune pentru 68% dintre cei care spun că muncesc în vacanță, în timp ce laptopul este utilizat de doar 9%, iar aproape un sfert spun că folosesc în egală măsură cele două dispozitive, mai arată sondajul eJobs.

Cei mai mulți dintre respondenți (44%) vor petrece între 6 și 10 zile în concediu în această vară, iar un sfert spun că vor pleca în vacanță mai mult de 10 zile. Doar 5% declară că nu își vor lua concediu în următoarele 3 luni. Concediul mai scurt de 5 zile este preferat mai degrabă de angajații sub 35 de ani (21%), în timp ce pentru o vacanță de 6-10 zile optează cu precădere cei între 36 și 45 de ani (47%).

59% dintre respondenți mai au încă zile de concediu neefectuate din 2016, cei mai mulți fiind angajați în poziții de conducere (70%). Dintre aceștia, 31% declară că au mai mult de 10 zile de concediu rămase din anul precedent.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada 1 mai - 6 iunie 2017, pe un eșantion de 1.423 de români activi profesional, dintre care 34% în funcții de conducere sau antreprenori, majoritatea cu vârsta între 26 și 45 de ani (61%).

(Sursa: Mediafax)

Contor: 148 afișări

Gîlcă Paler SCA, 16 iunie 2017 07:52

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner