19 Iunie 2017

Polițiștii ar putea primi 40% în plus la salariu dacă muncesc în timpul liber

Un Ordin de ministru a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne prin care polițiștilor și altor categorii de angajați din domeniul ordinii și siguranței publice să le fie majorat salariul cu 40% în cazul în care participă la intervenții în zilele în care ar trebui să fie liberi. Majorarea se acordă lunar, în funcție de numărul orelor în care s-a lucrat peste program.

Această majorare ar urma să fie determinată prin aplicarea unei formule ce presupune înmulțirea cu 40% a cunatumului soldei, și totul se înmulțește apoi cu rezultatul împărțirii volumului timpului planificat la volumul timpului de lucru calendaristic."Majorarea = 40% x Cuantumul soldei x Volum de timp lunar planificat / Volum de timp lunar calendaristic", este formula concepută pentru calcularea acestei majorări.

Pentru a se acorda această majorare, ar trebui îndeplinite, cumulativ, două condiții. În primul rând, majorarea se acordă personalului MAI dacă există o planificare a personalului ce asigură continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice. A doua obligație este aceea de a se asigurăa încadrarea în cheltuielile cu salariile aprobate prin bugetul fiecărui ordonator de credite.

"Majorarea se acordă personalului M.A.I. care asigură continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, pentru activitățile de intervenție în mediul rural efectuate de personalul din cadrul secțiilor de poliție rurală, polițiilor comunale și posturilor de poliție comunală, la sesizările Sistemului Unic Național pentru Apeluri de Urgență și alte evenimente semnalate când nu se poate asigura îndeplinirea atribuțiilor specifice în program de lucru în ture sau schimburi; cercetarea la fața locului efectuată de către personalul M.A.I. din structurile de poliție judiciară și de criminalistică, când nu se poate asigura îndeplinirea atribuțiilor specifice în program de lucru în ture sau schimburi", se explică în document.

(Sursa: Ziarul Financiar)

 

Contor: 155 afișări

Gîlcă Paler SCA, 19 iunie 2017 08:00

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner