14 Septembrie 2017

Studiu: Oamenii vor trebui să se recalifice complet pentru a se adapta la impactul tehnologiei asupra pieței muncii

Oamenii vor fi nevoiți să se recalifice complet pentru a se adapta la impactul tehnologiei asupra pieței muncii. Așa reiese dintr-un raport realizat de PwC, la care au participat 10.000 de persoane persoane din Marea Britanie, Germania, India și Statele Unite. 74% dintre cei care au fost chestionați sunt pregătiți să învețe noi abilități și cunoștințe sau să se recalifice pentru a-și menține șansele de angajare, văzând acest lucru ca pe o responsabilitate proprie, nu a angajatorilor.

Raportul, care analizează patru scenarii posibile ale muncii în 2030, surprinde faptul că 65% dintre respondenți sunt de părere că tehnologia va îmbunătăți perspectivele de angajare, chiar dacă angajații din Statele Unite (73%) și India (88%) sunt mult mai încrezători în impactul benefic al tehnologiei în comparație cu cei din Marea Britanie (40%) și Germania (48%).

“Realitatea de zi cu zi i-a învățat pe angajați că este important să continue să învețe pe întreg parcursul vieții profesionale. Potrivit raportului, 60% dintre respondenți sunt de părere că puțini oameni vor avea locuri de muncă stabile în viitor. Oamenii trec de la paradigma unei calificări inițiale suficiente pentru întreaga carieră, la cea a acumulării de noi cunoștințe și aptitudini odată la fiecare câțiva ani, corelat cu dezvoltarea unor abilități personale precum managementul riscului, leadership și inteligența emoțională”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner, PwC România.

Majoritatea respondenților la sondaj sunt optimiști în legătură cu impactul tehnologiei, 37% dintre aceștia fiind chiar entuziasmați de viitoarea lume a muncii ca fiind una plină de posibilități, aceștia sunt îngrijorați că automatizarea va pune anumite locuri de muncă în pericol. Tot 37% dintre respondenți sunt de părere că automatizarea le pune locurile de muncă în pericol, în creștere față de nivelul de 33% înregistrat în 2014. Peste 56% sunt de părere ca guvernele ar trebui să ia măsuri pentru a proteja locurile de muncă de impactul automatizării.

(Sursa: Ziarul Financiar)

Contor: 48 afișări

Gîlcă Paler SCA, 14 septembrie 2017 07:21

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner