14 Noiembrie 2017

În Senat s-a respins instituirea interdicției pentru condamnații penal de a candida la Parlament

În ședința de luni, Plenul Senatului a adoptat propunerea legislativă inițiată de un grup de parlamentari PNL prin care li se interzice persoanelor condamnate penal definitiv să candideze la alegerile parlamentare.Senatorii au votat pentru raportul de respingere al proiectului PNL cu 74 de voturi „pentru” și 38 de voturi „împotrivă”.

„Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, condițiile prevăzute de art. 37 din Constituția României, republicata, pentru a fi ales și persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive”, potrivit propunerii legislative.

Proiectul prevede modificarea art.52 alin.(14) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, în sensul stabilirii interdicției de a candida la alegerile parlamentare pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive.

„Prezenta propunere legislativă vine în întâmpinarea dorinței legitime a cetățenilor României de a fi reprezentați de persoane fără probleme penale și astfel de a face un pas înainte în lupta împotriva corupției”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

(Sursa: Mediafax)

Contor: 135 afișări

Gîlcă Paler SCA, 14 noiembrie 2017 07:10

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner