7 Decembrie 2017

OECD: Vârsta medie de pensionare va crește cu cel puțin doi ani până în 2060

În următoarele patru decenii, vârsta medie de pensionare va crește cu aproximativ doi ani în rândul țărilor membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.Cea mai mare creștere este anticipată în țări ca Danemarca, Italia și Olanda, unde vârsta de pensionare este acum legată de speranța de viață. 

Numai cinci țări membre, incluzând Franța, din rândul celor 35 membre ale OCDE, vor avea vârste standard de pensionare sub 65 până în 2060. Costul pensiilor publice va continua să crească în unele din cele mai mari economii membre ale organizației, ca SUA, deși rata de creștere se va situa sub cea din ultimele două decenii.

Unele țări vor înregistra scăderi ale costului, ca Grecia. În raportul său anual privind pensiile, OCDE avertizează că țările membre trebuie să facă noi pași pentru a-și consolida sistemele de pensii pentru ca acestea să poată face față schimbărilor demografice, inegalității sporite dintre cetățenii mai în vârstă și schimbarea naturii muncii într-o economie digitală. În condițiile în care mulți oameni se reorientează către poziții non-tradiționale, o vârstă strictă fixă de pensionare ar putea să nu mai fie în interesul general, arată OCDE.

(Sursa: Ziarul Financiar)

 

Contor: 122 afișări

Gîlcă Paler SCA, 7 decembrie 2017 07:58

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner