20 Martie 2012

Peste 80.000 de copii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate

Datele colectate de Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţe au identificat 83.658 copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, potrivit declarației Elenei Tudor, director general al Direcţiei Generale Protecţia Copilului din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS). Numărul este în scădere faţă de anii anteriori, în condițiile în care criza economică a descurajat plecarea în străinătate, dar a determinat şi revenirea în ţară a multor persoane.

În prezent, MMFPS derulează un program finanţat cu sprijinul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, al cărui obiectiv principal este „înfiinţarea la nivel comunitar a aproximativ 200 de centre de zi şi consiliere destinate prevenirii separării copilului de familia sa. Concomitent cu înfiinţarea acestor servicii se va proceda la instruirea specialiştilor astfel încât aceştia să deprindă noi metode de lucru care să corespundă nevoilor concrete ale copiilor”, a precizat directorul general Elena Tudor.

Prin această linie de finanţare sunt în derulare 91 de proiecte pentru astfel de centre, iar obiectivul MMFPS este ca, până la finalul anului viitor, să suplimenteze cu 200 cele circa 900 de centre de zi şi consiliere existente la nivel naţional. Primăriile interesate se mai pot înscrie şi depune proiecte până la sfârşitul acestei luni.

(Sursa: Agerpres)

Contor: 1167 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 20 martie 2012 07:56

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner