s Noi prevederi privind funcţionarea sistemului de pensii private aprobate de CSSPP
30 Martie 2012

Noi prevederi privind funcţionarea sistemului de pensii private aprobate de CSSPP

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat două acte normative care vizează o serie de modificări referitoare la funcţionarea sistemului de pensii private, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Noile prevederile se referă la aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, respectiv colectarea contribuţiilor individuale ale participanţilor la aceste fonduri.

  1. Norma pentru modificarea şi completarea Normei nr. 22/2009 privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, cu modificările şi completările ulterioare are în vedere integrarea de noi categorii de persoane asigurate, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale (persoane a căror identitate nu constituie informaţie clasificată) în sistemul de pensii administrate privat așa cum se prevede în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Procesul de aderare pentru persoanele cărora li se aplică noile modificări începe de la data de 1 mai 2012.Odată cu intrarea în vigoare a normei, cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale vor putea semna noile acte de aderare, prima etapă în vederea dobândirii calităţii de participant în sistemul fondurilor de pensii administrate privat. Ulterior, aceste acte vor trebui validate de către instituţiile de evidenţă, respectiv casele de pensii sectoriale ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii.
  2. Norma pentru modificarea şi completarea Normei nr. 11/2008 privind colectarea contribuţiilor individuale ale participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, cu modificările şi completările ulterioare stabilește cadrul de reglementare, precum și  un mod unitar al procesului de colectare atât de către Casa Naţională de Pensii Publice, cât şi de către casele de pensii sectoriale şi evidenţiază clar atribuţiile instituţiilor de evidenţă şi ale instituţiei de colectare.

 (Sursa: CSSPP)

Contor: 1214 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 30 martie 2012 07:55

Calificativ

Taguri

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner