9 Aprilie 2012

Suplimentarea bugetului MMFPS pentru plata drepturilor salariale ale bugetarilor câștigate în instanță

Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale a publicat, spre dezbatere, Proiectul de Hotărâre privind suplimentarea bugetului MMFPS pentru plata titlurilor executorii prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificările şi completările ulterioare. Sugestii și propuneri pot fi făcute până la data de 16 aprilie 2012.

Potrivit proiectului, bugetul ministerului la titlul „Cheltuieli de personal” va fi suplimentat cu 432 mii de lei în vederea achitării primei tranșe a drepturilor salariale a personalului bugetar acordate în 2012 în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.71/2009.

Plata acestor sume devenite executorii la data de 31 decembrie 2011 a fost eșalonată până în 2016, iar pentru anul în curs se acordă personalului bugetar, în mai multe tranșe trimestriale, 5% din valoarea titlului executoriu. Cuantumul total al obligațiilor de plată ale MMFPS pentru 2012 este de 1.728 de mii lei, iar pentru trimestrul I suma se ridică la 432 mii de lei.

Săptămâna anterioară Guvernul a decis suplimentarea, prin două hotărâri, a bugetelor Ministerului Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerului Public, Înaltei Curți de Casație și Justiție și Consiliului Superior al Magistraturii. Sumele sunt destinate acoperirii primei tranşe trimestriale aferentă a 5% din valoarea titlurilor executorii aflate sub incidența OUG 71/2009.

(Sursa: Ministerul Muncii)

Contor: 1314 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 9 aprilie 2012 07:33

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner