17 Aprilie 2012

Încetarea judiciară a contractului de muncă în caz de hărţuire morală

Prin hotărârea din 15 martie 2012, Camera socială a Curţii de Casaţie (franceze) a decis că hărţuirea morală justifică încetarea judiciară a contractului de muncă din vina angajatorului în absenţa unor măsuri luate de acesta din urmă pentru stoparea situaţiei (nr.10 - 27879).

În speţă, o angajată a fost victima unor acte de hărţuire morală. Angajatul hărţuitor a fost concediat, dar salariata a continuat să sufere din cauza zvonurilor împrăştiate de colegii de muncă şi a presiunii psihologice din partea superiorilor săi. Salariata a cerut încetarea judiciară a contractului său de muncă din vina angajatorului.

Curtea de Casaţie a considerat că cererea de încetare a contractului individual de muncă este justificată şi ar trebui să fie analizată ca o concediere fără cauză reală şi serioasă, întrucât angajatorul nu a luat măsurile necesare pentru a opri hărţuirea.

Prevenirea hărţuirii morale a salariaţilor revine în sarcina angajatorului. Acesta trebuie să adopte măsuri în vederea protejării angajaţilor (articolul L. 1152-4 din Codul muncii francez) şi să impună sancţiuni disciplinare pentru angajaţii care comit astfel de abuzuri (articolul L. 1152-5 din Codul muncii).

În plus, lupta împotriva hărţuirii morale se înscrie între obligaţiile angajatorului de a asigura protecţia sănătăţii mintale a angajaţilor săi (articolul L. 4121-1 din Codul muncii).

Angajatul trebuie să arate că faptele sunt constante sau hărţuirea a continuat, în ciuda intervenţiei angajatorului, pentru prezumarea încălcării obligaţiilor acestuia din urmă. Angajatul poate solicita ulterior rezilierea judiciară a contractului de muncă în baza articolului 1184 din Codul civil francez.

(Sursa: Juritravail)

Contor: 1656 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 17 aprilie 2012 07:07

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner