10 Mai 2012

O propunere a angajatorului de modificare a contractului de muncă trebuie să răspundă unor motive economice reale

Potrivit articolului L1233-3 din Codul Muncii francez o concediere economică trebuie să rezulte din reducerea locurilor de muncă, o transformare a acestora sau o modificare a unui element esenţial al contractului de muncă refuzată de către angajat. Aceste trei ipoteze trebuie să fie consecutive unor dificultăţi economice, schimbări tehnologice, unei reorganizări și vizează menţinerea competitivităţii sau o încetare a activităţii.

Aceste prevederi sunt reamintite de Curtea de Casaţie în hotărârea sa din 12 aprilie 2012 (nr. 11-10471 11-10472 11-10474 11-10475). În speță, ca urmare a refuzului lor de a semna actul adițional prin care le erau modificate modalitățile de calcul ale salariului, mai mulţi salariați ai unei companii de asigurări, angajați în calitate de consilieri comerciali, au fost concediaţi pentru motive economice şi au cerut despăgubiri în instanță pentru concediere fără cauză reală şi serioasă.

Curtea de Apel din Paris, care a decis împotriva angajaţilor, a reținut că nevoia de a revitaliza politica comercială a companiei implica modificarea remunerației angajaților comerciali pentru ai motiva pe aceștia să câştige alte părți ale pieței, cu scopul prezervării competitivității în cadrul companiei.

Curtea de Casație franceză a considerat că judecătorii Curții de Apel trebuiau să cerceteze existența, la nivelul sectorului de activitate a grupului de care compania aparținea, a unor dificultăți economice sau a unei amenințări asupra competitivităţii acestui sector, condiţii fără de care propunerea de modificare a calculului salariilor nu putea avea nici o bază "economică".

(Sursa: Juritravail)

Contor: 1133 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 10 mai 2012 08:01

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner