22 Mai 2012

Contractele de muncă pentru actori. Dreptul de prioritate pentru realizarea unui turneu.

Într-o speță, o actriță a fost angajată începând cu 12 iunie 2007 în baza unui contract pe durată determinată de către o companie teatrală pentru interpretarea unui rol într-una dintre piesele puse în scenă. Contractul de muncă prevedea o condiție specifică și anume, prioritate angajatei de a beneficia de dreptul de a merge într-un eventual turneu organizat de companie. Condiţiile generale, inclusiv financiare, ar trebui să facă obiectul unui contract subsecvent cu producătorii turneului.

Reprezentanţiile actriței la teatru s-au incheiat la 31 decembrie 2007. Un turneu a fost organizat în septembrie 2008 de către un alt producător, fără participarea angajatei din speță, motiv pentru care aceasta s-a adresat instanței de judecată pentru plata unor daune interese.

Curtea de Casaţie franceză (hotărârea nr. 11-10501 din 3 mai 2012) a confirmat decizia instanţei de apel, care a constatat că societatea teatrală la care a fost angajată reclamanta s-a obligat prin contract să acorde acesteia prioritate asupra interpretării rolului său într-un posibil turneu, indiferent de producător, fără alte condiţii. Astfel, judecătorii au dat câștig de cauză reclamantei și au condamnat compania de teatru la plata unor daune interese.

(Sursa: Juritravail)

Contor: 1999 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 22 mai 2012 07:43

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner