s Forum european: Servicii sociale de calitate în fiecare comunitate – provocări și oportunități
6 Iunie 2012

Forum european: Servicii sociale de calitate în fiecare comunitate – provocări și oportunități

În perioada 6-7 iunie 2012, la Poiana Brașov, are loc Forumul european Servicii sociale de calitate în fiecare comunitate – provocări și oportunități, eveniment organizat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (MMFPS). Principalele teme de discuție sunt: posibilitățile de modernizare, gestionare eficientă și susținere a serviciilor sociale în România și în Europa, spațiu în care nevoia de servicii sociale de calitate este în creștere și influențează bunăstarea socială.

În cadrul evenimentului vor participa peste 250 de persoane, profesionişti cu experienţă în domeniul serviciilor sociale din România şi ţările membre ale Uniunii Europene, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale de profil. Participanții sunt atât responsabili de politicile pentru reglementarea serviciilor sociale cât și furnizori de servicii. Vor fi reprezentanți ai rețelelor europene cum ar fi Asociația Europeană a Furnizorilor de Servicii pentru Persoanele cu Dizabilități (EASPD), Forumul European al Persoanelor cu Dizabilități (EDF), Workability Europe, Rețeaua Europeană pentru Întreprinderi de Integrare socială (ENSIE), Platforma Socială Europeană etc.

Aceștia vor discuta subiectul modernizării serviciilor sociale pe timp de criză în Europa. Pe parcursul sesiunilor plenare și a celor douăsprezece grupuri de lucru, profesioniștii din domeniul social vor dezbate toate aspectele furnizării de servicii sociale și rolul lor în creșterea calității vieții. În a doua zi a forumului, concluziile vor fi prezentate de doamna Secretar de Stat, Denisa Pătrașcu.

„Forumul European de la Poiana Brașov își propune să transmită un dublu mesaj: pe de o parte, ne propunem să ilustrăm modul în care serviciile sociale pot fi descentralizate şi organizate eficient la nivel local, în România. [...]Pe de altă parte, vom atinge subiectul sincronizării politicilor românești din domeniul social cu cele mai noi recomandări europene (Cadrul European de Calitate pentru Servicii Sociale, recomandările cu privire la politicile de personal, achiziții publice etc).În context de criză economică la nivel european, aceast tip de reformă a sectorului serviciilor sociale reprezintă o manieră extrem de eficientă de a asigura utilizarea corectă a resurselor disponibile (la nivelul bugetului de stat, dar și la nivel local)”, se precizează în comunicatul emis de MMFPS.

Forumul european este organizat în cadrul proiectului „Creşterea gradului de implementare a legislaţiei din domeniul serviciilor sociale la nivel local, în contextul procesului de descentralizare” SMIS 10845 - cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 - 2013.

(Sursa: Ministerul Muncii)

Contor: 1290 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 6 iunie 2012 07:41

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner