7 Iunie 2012

Lansare Grant Japonez PHRD de asistenţă tehnică şi dezvoltare în vederea sprijinirii persoanelor cu handicap

Joi, 7 iunie, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Muncii, va avea loc ceremonia de lansare a Grantului Japonez PHRD de asistenţă tehnică şi dezvoltare în vederea sprijinirii persoanelor cu handicap, potrivit unui comunicat de presă emis de MMFPS. Grantul oferit de Guvernul Japoniei are o valoare de 1,8 mil dolari

Obiectivul proiectului este realizarea unei protecții mai eficiente a persoanelor cu dizabilități, prin îmbunătăţirea sistemului de evaluare şi o mai buna informare cu privire la aceste persoane, în scopul elaborării de politici publice. Proiectul mai implică realizarea unor proiecte pilot în 3-4 regiuni utilizând criteriile şi instrumentele de evaluare şi planul de personal revizuite, precum şi organizarea de ateliere de lucru şi instruirea în tară pentru pregătirea şi implementarea proiectelor pilot.

Noul sistem va permite creșterea calității serviciilor de reabilitare, va facilita accesul la sistem prin reducerea costurilor de aplicare şi introducerea unui singur punct de intrare în sistem, va fi mai echitabil şi mai corect.

La eveniment vor participa ministrul muncii, doamna Mariana Câmpeanu, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, ES Natsuo Amemiya  şi directorul Biroului Băncii Mondiale din România, domnul Francois Rantrua, precum și oficiali ai instituțiilor implicate.

(Sursa: Ministerul Muncii)

Contor: 1453 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 7 iunie 2012 07:49

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner