14 Iunie 2012

Proiect: Asigurarea egalităţii de tratament între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte accesul la bunuri şi servicii

Ministerul Muncii a supus dezbaterii până pe data de 16 iunie Proiectul Legii pentru modificarea art.7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 61/2008 modificată şi aprobată prin Legea nr. 62/2009 care transpune Directiva 2004/113/CE privind implementarea principiului egalităţii de tratament între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte accesul la bunuri şi servicii şi furnizarea de bunuri şi servicii.

Potrivit proiectului de act normativ, începând cu data de 21 decembrie 2012 „Utilizarea elementului sex ca factor în calcularea primelor şi beneficiilor, în cadrul serviciilor de asigurare şi a serviciilor financiare conexe, nu trebuie să determine diferenţe în materie de prime şi beneficii pentru persoana asigurată, în toate contractele noi încheiate începând cu data de 21 decembrie 2012.”

Directiva consacră principiul primelor şi beneficiilor unisex în produsele de asigurare. Aceste prevederi au fost transpuse în art. 7 alin. (1) al Ordonanţei de urgenţă nr. 61/2008: „Utilizarea elementului de sex ca factor în calcularea primelor şi beneficiilor, în cadrul serviciilor de asigurare şi a serviciilor financiare conexe, nu trebuie să determine diferenţele în materie de prime şi beneficii pentru persoana asigurată, în toate contractele noi încheiate după data de 21 decembrie 2007”.

Deoarece în stabilirea primelor şi beneficiilor din asigurări factorul acturial sex era foarte larg folosit la nivel european, Art. 5(2) al Directivei lăsa la latitudinea statelor membre posibilitatea de a decide, prin legislaţia internă, folosirea în continuare a acestui factor şi a primelor şi beneficiilor diferenţiate pe sexe, dar numai în anumite situaţii şi cu respectarea anumitor condiţii de transparenţă şi cerinţe privind datele statistice.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis, în martie 2011, că, începand cu data de 21 decembrie 2012, se abrogă articolul din Directiva referitor la posibilitatea statelor membre de a decide dacă se mai fac diferenţieri pe sex în anumite situaţii.

Actul normativ a fost emis pentru conformarea cu noile norme, pentru a evita posibilitatea declanşării procedurii de infringement de către Comisia Europeană sau a iniţierii unor acţiuni în justiţie de către persoanele discriminate. Acesta stabileşte ca principiul primelor şi beneficiilor unisex ar trebui să se aplice doar pentru „contractele noi, încheiate începând cu 21 decembrie 2012", fără excepţii.

(Sursa: Ministerul Muncii)

Contor: 983 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 14 iunie 2012 08:06

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner