4 Decembrie 2012

Concediere și scutire de perioada de preaviz: angajatul își păstrează toate drepturile până la finalul contractului.

În speță, salariatul ocupa funcția de director într-o companie franceză și beneficia de o mașină de serviciu. Angajatorul a decis concedierea acestuia și scutirea lui de efectuarea unei perioadei de preaviz de 12 luni. Contractul de muncă al salariatului prevedea că, într-un astfel de caz, el trebuie să restituie mașina de serviciu companiei după notificarea rezilierii contractuale.

Angajatul a restituit mașina abia după un an, la sfârșitul perioadei de preaviz, condiții în care angajatorul a întreprins o acțiune în instanță, iar Curtea de Apel a decis condamnarea salariatului la plata a peste 30.000 de euro. Curtea de Casație franceză a anulat decizia și i-a dat câștig de cauză fostului angajat.

Întrebarea care se pune este dacă un salariat care este acceptă scutirea de perioada de preaviz poate să păstreze intrumentele primite în interes de serviciu.

În mod normal, renunțarea la preaviz nu implică o avansare a datei la care contractul ia sfârșit. Astfel, un angajat care este scutit de efectuarea preavizului, la cererea angajatorului său, își păstrează toate drepturile, până la sfârșitul contractului, indiferent de motivul rezilierii contractuale (demisie, concediere).

În plus, angajatorul nu se poate sustrage de la obligația de a plati salariatului o indemnizație compensatorie. Astfel, salariatul care a acceptat cererea angajatorului, putea cere o indemnizație compensatorie calculată cel puțin în funcție de beneficiile extrasalariale listate pe fluturașul de salariu, precum și daune interese în funcție de prejudiciul suferit.

(Sursa: Juritravail)

Contor: 1660 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 4 decembrie 2012 07:49

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner