s Cum să nu muncești. 10 sfaturi practice
28 Ianuarie 2013

Cum să nu muncești. 10 sfaturi practice

Fotografie autor

 

 

Am fost consultat foarte des cu privire la diverse probleme juridice apărute pe parcusul, din pacate devenit normal, vieții profesionale ale unei persoane. Au fost și tineri și mai puțini tineri și aproape de pensie. Nu există o vârstă și o categorie profesională care să scape și care să nu aibă cel puțin o porblemă juridică la serviciu.

Din toate aceste discuții am extras 10 sfaturi cu privire la cum să nu muncești la seviciu. Sunt luate din contractul meu de zi cu zi, din experiențele povestite de alții. Luați totul ca un pamflet, sau cum erau candva acele semne de protecția muncii: "AȘA NU".

 

 

  1. Fii rudă cu cine trebuie, eventual un ministru te asigură că șeful nu va îndrăzni să te supere dacă dormi la serviciu, iar dacă nu treci două zile, te va trece anticipat în delegație, după două zile.
  2. Nu ai avut norocul să te naști în familia șefului, roagă-l să îți boteze/rezeze/cunune copilul. Dacă nu reușești rudă pe cale naturală, măcar să fii rudă prin alianță. Are cam același efect.
  3. Nu ai avut noroc să te naști într-o familie celebră? Fii amanta cui trebuie. Cu siguranță nimeni nu te va deranja, decât eventual pentru favoruri.
  4. Intră în partidul din care face parte șeful. Ce contează că s-a schimbat șeful, schimbi si tu partidul.
  5. Pupa-l în cur pe șef. Efortul va fi suficient de apreciat de acesta că să nu îți dea și alte lucruri de făcut. Cu cât șeful va fi mai sus, cu atât zona ta de protecție crește.
  6. Ai talent? Sapă-ți colegii în fața șefului, te va răsplăti. Recomandăm numai persoanelor cu talent și experiență. Novicii să se abțină.
  7. Fii prieten cu soțul/soția sefului/șefei, cu copiii acestora, și vei avea asigurată o muncă pe măsură. Totuși în acest caz recomandăm prietenia directă cu șeful/șefa. Sfera de protecție crește.
  8. Încearcă să faci parte din echipe de lucru cât mai numeroase. Ești băiat deștept, știi tu se te descurci.
  9. Dacă ai notat, din întâmplare potlogăriile șefului de-a lungul vremii și tot din întâmplare le-a văzut, nu arunca acel caiet……e posibil să îți fie de folos. Brusc vei constata că ai un caiet magic.
  10. Nu reușește nici una din aceste metode? Roagă-l pe șef să faci împrumut la bancă pentru el în numele tau. El te poate premia, tu poți plăti ratele, dar e cert că nu te pune să muncești. Ar fi păcat să strice frumusețe de creier.

Contor: 2723 afișări

Costel Gîlcă, 28 ianuarie 2013 14:50

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner