13 Februarie 2013

Anularea încetării convenționale a contractului de muncă în caz de hărțuire morală

În speță, o angajată în calitate de secretară la o tipografie, a sesizat Tribunalul Muncii, considerându-se victima hărțuirii morale în momentul semnării unei rezilieri convenționale a contractului său de muncă cu angajatorul.

După ce a primit un avertisment, angajata a fost în concediu medical timp de câteva luni. În ziua în care medicul de medicina muncii a declarat-o aptă pentru reluarea activității, ea a semnat o convenție de încetare a contractului său de muncă cu angajatorul. Această reziliere a fost ulterior aprobată de către directorul departamentului de resurse umane.

Curtea de Apel a anulat încetarea convențională și a decis că este vorba despre concediere fără cauză reală și serioasă.

Curtea de Casație franceză  a respins prin decizia nr. 11-22332 din 30 ianuarie 2013 recursul depus de angajator. Acesta a considerat că judecătorii Curții de Apel, care au apreciat că angajata a fost în "momentul semnării încetării contractuale într-o situație de violență morală, ca urmare a hărțuirii morale" și că s-a constatat "existența unor tulburări psihice" avea dreptul să deducă anularea rezilierii contractului.

(Sursa: Juritravail)

Contor: 1241 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 13 februarie 2013 08:17

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner