20 Martie 2013

Hărțuirea morala și încetarea convențională a contractului de muncă

Un angajator care propune o încetare convențională a raporturilor de muncă înainte de concedierea unui angajat este, în general, un act dezaprobat de instanțele franceze care judecă spețe din domeniul muncii. Curtea de Casație franceză s-a pronunțat pe 30 ianuarie 2013 într-o cauză de încetare convențională în care angajata se afla într-o situație de hărțuire morală.  

Aceasta a dat dreptate deciziei Curții de Apel din Toulouse în cazul unei angajate care, după un avertisment, a fost trimisă în concediu medical iar la întoarcere a fost pusă să semneze un act de încetare convențională a contractului de muncă. Judecătorii din apel au anulat actul de încetare convențională și au decis că încetarea produce efectul unei concedieri fără cauză reală și serioasă.

Judecătorii au estimat, având în vedere un aviz psihologic care prezenta salariata ca pe un pacient slăbit și umilit, că aceasta a suferit un abuz emoțional și, prin urmare, consimțământul său a fost viciat făcând astfel nulă încetarea convențională semnată de ea. Această decizie a fost luată în ciuda opiniei medicului de medicina muncii care a declarat angajata aptă de reluarea activității.  

 (Sursa: Juritravail)

Contor: 1142 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 20 martie 2013 08:53

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner