31 Iulie 2013

Grevă a angajaților din fast-food-urile din New York pentru obținerea de salarii mai mari

Sute de angajați de la aproape 60 de restaurante McDonald's, Wendy's, KFC și Burger King au intrat în grevă, luni, la New York, pentru a cere salarii mai mari, sperând că acțiunea se va extinde în restul țării. Greviștii cer introducerea unui salariu minim de 15 dolari pe oră, adică peste dublul actualului salariu minim de 7,25 de dolari pe oră oferit de numeroase fast-food-uri.

În prezent, salariul mediu în regiunea New York este de nouă dolari pe oră, dar, spre deosebire de baruri sau restaurante, angajații fast-food-urilor nu pot conta pe bacșișuri pentru a-și suplimenta venitul lunar.

Jonathan Westin, directorul Fast Food Forward, grupul aflat la conducerea acțiunii, a explicat că angajații au nevoie de un salariu minim de 15 dolari americani pe oră pentru a dispune de un nivel de viață mediu într-unul dintre orașele cele mai scumpe din lume. "Numeroși angajați trăiesc în sărăcie și nu sunt capabili să-și întrețină familiile sau să ia trenul ca să meargă la muncă", a declarat el.

Manifestații sunt așteptate în această săptămână în orașe din nordul și centrul Statelor Unite, ca Chicago, Detroit, Flint, Kansas City, Milwaukee și Saint-Louis.

(Sursa: Mediafax)

Contor: 707 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 31 iulie 2013 08:47

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner