s Sondaj: Britanicii vor ca Brexit-ul să însemne eliminarea liberei circulații, dar menținerea liberului schimb cu UE
22 Martie 2017

Sondaj: Britanicii vor ca Brexit-ul să însemne eliminarea liberei circulații, dar menținerea liberului schimb cu UE

Un sondaj publicat marți de Centrul Național pentru Cercetări Sociale, cei mai mulți dintre britanici doresc ca principiul liberei circulații a persoanelor să nu mai fie valabil în Regatul Unit după ieșirea din Uniunea Europeană, dar vor, în schimb, ca țara să rămână în piața unică europeană după Brexit. Sondajul a fost realizat în perioada februarie-martie 2017 pe un eșantion reprezentativ de 2.322 de persoane.

În jur de 82% dintre participanții la sondaj care au votat pentru Brexit vor imigranții ce provin din țări ale UE să fie tratați la fel ca cei din state terțe, după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar. De aceeași părere sunt și 58% dintre cei care au votat pentru rămânerea în UE.

În schimb, 88% dintre cei care au votat pentru Brexit și 91% dintre cei care au votat contra ieșirii din UE vor ca Regatul Unit să aibă în continuare acces la piața europeană liberă. Aproximativ 55% dintre participanții la sondaj acceptă că Marea Britanie va trebui să aibă o contribuție financiară la bugetul european, în schimbul participării la unele programe valabile în statele comunitare.

(Sursa: Agerpres)

Contor: 252 afișări

Gîlcă Paler SCA, 22 martie 2017 07:09

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner