s Gală - Profesioniștii dreptului muncii - Clubul de Drept Social - Costel Gîlcă

Gala „Profesioniștii dreptului muncii”

Biblioteca Națională - București, 1 noiembrie 2012

Tematică

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la adoptarea primului Cod al muncii român, Legea meseriilor, creditului şi asigurărilor muncitoreşti din 1912, Clubul de Drept Social - Costel Gîlcă, în parteneriat cu Revista de Drept Social, a lansat mai multe concursuri şi a decernat mai multe premii.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Națională a României din București, în data de 1 noiembrie 2012.

Câștigători

Lista câștigătorilor galei poate fi consultată aici.

Program

Gala s-a desfășurat după următorul program:

Concursuri

I. Concurs de eseuri

Egida sub care s-a desfășurat concursul în anul 2012 a fost „Dezvoltarea relațiilor de muncă în România”.

La concurs a avut acces orice persoană, indiferent de domeniul de activitate sau de studii, concursul adresându-se specialiștilor în drept, resurse umane, economie, psihologie, sociologie. Tema eseului a fost la alegerea liberă a participantului.

Scopul concursului a fost acela de a încuraja cercetarea în domeniul relațiilor de muncă și de a încuraja dezbaterile legate de teme majore de interes privind relațiile de muncă.

II. Concurs pentru cele mai bune concluzii scrise depuse

Concursul s-a adresat tuturor avocaților și consilierilor juridici și vizează selectarea celor mai bune concluzii scrise care au fost depuse într-un dosar vizând litigii de muncă.

Dorim să răsplătim public efortul pe care anual avocații și consilierii juridici îl depun în formularea celor mai bune concluzii scrise în vederea apărării intereselor clienților/angajatorilor lor.

III. Concurs pentru cea mai bună lucrare a unui consilier juridic

Concursul s-a adresat tuturor consilierilor juridici și vizează selectarea celor mai bune lucrări ale acestora în domeniul dreptului muncii.

IV. Concurs pentru cel mai bun articol publicat de un jurnalist

În fiecare an se publică numeroase articole de drept social, rămase de multe ori neapreciate. Dăruirea jurnaliștilor din acest domeniu a fost răsplătită de Clubul de Drept Social - Costel Gîlcă cu premiul pentru cel mai bun articol.

Premii

I. Premiul „Marco I. Barasch” pentru cel mai influent autor

Acesta a fost cel mai important premiu deoarece, pentru prima dată în România, se va recunoaște, pe baza unor criterii științifice care vor fi făcute public, cel mai influent autor de dreptul muncii.

Premiul poarta numele celui mai important autor de dreptul muncii - Marco I. Barasch, omul care a acoperit cea mai lunga perioadă publicistică, aproape 30 de ani, și care a adus una dintre cele mai importante contribuții la dezvoltarea dreptului muncii.

Premiul a fost acordat în baza criteriilor științifice pe care Clubul de Drept Social - Costel Gîlcă le-a elaborat.

II. Premiul „Sanda Ghimpu” pentru cel mai bun articol de drept social

Anual, se publică suficient de multe articole de drept social (probabil prea puține în raport cu importanța materiei) însă nu exista niciun premiu pentru a recompensa și recunoaște cea mai importantă contribuție a unui autor.

De aceea, Clubul de Drept Social - Costel Gîlcă a recompensat cel mai bun articol publicat în România.

Premiul a fost acordat celei mai bune lucrări publicate într-o revistă de specialitate din România, fără a fi necesară înscrierea în această categorie, ci pe bază de nominalizare.

III. Premiul pentru cea mai prodigioasă activitate

Există autori valoroși prin scrierea lor dar și autori valoroși prin hărnicia de care dau dovadă. Am dorit să recompensăm acei autori harnici care au publicat cele mai multe materiale, atât în mediul online cât și în format clasic, pe hârtie.

Premiul a fost acordat autorului care a scris cele mai multe articole pe parcursul ultimului an de activitate.

IV. Premiul „George Plastara” pentru debut

Consecvenți ideii de a încuraja cercetarea în domeniul dreptului social, apreciem ca fiind de maximă importanță încurajarea autorilor care debutează fie cu un articol, fie cu o carte.

Premiul poartă numele primului autor de dreptul muncii - George Plastara - care, în anul 1908, a scris prima carte de dreptul muncii.

V. Premiul „D. R. Ioanițescu” pentru cea mai bună lucrare de licență / masterat / doctorat

Premiul ce poartă numele profesorului Ioanițescu, fost ministru al muncii, autorul mai multor tratate de dreptul muncii din perioada interbelică, vine să recunoască eforturile depuse la începutul activității cât și valoarea pe care o au unele scrieri obligatorii.

VI. Premiul „Grigore Trancu-Iași” pentru cel mai bun proiect legislativ

Premiul a vizat atât recunoașterea efortului pe care inițiatorul unui proiect legislativ îl depune, cât și încurajarea redactării unor proiecte legislative cât mai ample. Acesta poartă numele unuia dintre cei mai influenți miniștri români și anume Grigore Trancu-Iași, cel care a înființat Ministerul Muncii și care a inițiat cele mai multe legi în domeniul dreptului social.

Nominalizarea a fost personală, fără a fi indicat partidul politic din care inițiatorul/inițiatorii face/fac parte, pentru a evita orice politizare a acestui premiu.

Premiul a fost acordat prin nominalizare, în urma analizării proiectelor legislative depuse în domeniul dreptului social în ultimele 12 luni.

VII. Premiul pentru întreaga activitate

Există persoane care și-au dedicat întreaga activitate dezvoltării dreptului muncii, iar acestor persoane trebuie să li se recunoască meritele și trebuie să primească întreaga noastră apreciere.

De aceea, Clubul de Drept Social - Costel Gîlcă a acordat premiul pentru întreaga activitate.

Barem

Evaluarea lucrărilor trimise pentru concurs s-a făcut în baza următoarelor criterii:

Juriu

Din juriu au făcut parte următorii:

Serban Beligradeanu

Șerban Beligrădeanu

-Președinte Juriu-
Doctor Honoris Causa
Universitatea de Vest Timișoara
Universitatea Lucian Blaga Sibiu

Lucia Uta

Lucia Uță

Judecător
Președinte Secția VII
Curtea de Apel București

Sorin Paslaru

Sorin Pâslaru

Redactor Șef
Ziarul Financiar

Costel Gilca

Costel Gîlcă

Avocat Doctorand
Baroul București
Costel Gîlcă & Răzvan Vasiliu SCPA

Galerie foto

Galerie video

Organizator

Sponsori oficiali

Parteneri principali

Parteneri media

Parteneri online

banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner