s Adăugare comentariu legislație
Sumar:

Lege 76 din 2002 - privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă

Art. 84

(1) Angajatorii care creeaza noi locuri de munca si care încadreaza în munca, pe locurile de munca nou-create, someri aflati în evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca pentru o perioada de cel putin 3 luni consecutive de la data înregistrarii în evidenta acestor agentii beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referinta în vigoare la data încadrarii în munca, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 3 ani.
(2) Angajatorii care înceteaza raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor prevazute la alin. (1) anterior termenului de 3 ani sunt obligati sa restituie în totalitate agentiilor pentru ocuparea fortei de munca sumele încasate pentru fiecare persoana încadrata în conditiile alin. (1), plus dobânda de referinta a Bancii Nationale a României în vigoare la data încetarii raporturilor de munca sau de serviciu, daca încetarea acestora a avut loc din motivele prevazute la art. 83 alin. (2).
(3) Nu beneficiaza de masura de stimulare prevazuta la alin. (1) angajatorii care într-o perioada de un an anterioara datei încadrarii în munca în conditiile alin. (1) au fost în raporturi de munca sau de serviciu cu persoanele angajate din categoria prevazuta la respectivul alineat.

 

Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!

Vă rugăm să completați formularul de login .