s Adăugare comentariu legislație
Sumar:

Lege 76 din 2002 - privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă

Art. 86

(1) Pentru crearea de noi locuri de munca pentru someri, se pot acorda, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de la capitolul "Împrumuturi", fonduri nerambursabile.
(2) Fondurile nerambursabile se acorda în baza unor proiecte de fezabilitate, proportional cu numarul de locuri de munca ce vor fi create.
(3) Fondurile prevazute la alin. (1) se acorda pentru înfiintarea sau dezvoltarea de întreprinderi mici si mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale, precum si activitati independente desfasurate de persoane fizice autorizate, care îsi desfasoara activitatea în localitati confruntate cu fenomene de saracie si excluziune sociala din cauza nivelului ridicat al somajului.
(4) Localitatile în care se vor acorda fondurile prevazute la alin. (1), precum si sumele ce vor fi alocate fiecarei localitati se stabilesc prin hotarâre a Guvernului, în limitele stabilite prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
(5) Fondurile prevazute la alin. (1) se acorda întreprinderilor mici si mijlocii si unitatilor cooperatiste cu conditia ca pe toate locurile de munca nou-create sa încadreze în munca pe perioada nedeterminata someri pe care sa îi mentina în activitate cel putin 4 ani, asociatiilor familiale înfiintate de someri, precum si somerilor care au dobândit calitatea de persoane fizice autorizate sa desfasoare, în mod independent, o activitate economica.

 

Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!

Vă rugăm să completați formularul de login .