s Adăugare comentariu legislație
Sumar:

Lege 76 din 2002 - privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă

Art. 88

(1) În cazul în care persoanelor angajate din rândul somerilor le înceteaza raporturile de munca anterior împlinirii celor 3 ani, respectiv 4 ani, de la încadrare, angajatorul este obligat ca, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data încetarii raporturilor de munca, sa încadreze someri pe locurile de munca devenite vacante.
(2) Obligatia prevazuta la alin. (1) revine angajatorilor si în situatia în care persoanele angajate pe noile locuri de munca create nu provin din rândul somerilor, pentru cei care beneficiaza de credite în conditii avantajoase.
(3) Pe perioada derularii contractului angajatorul nu poate reduce numarul de posturi existent în unitate la data acordarii creditului sau a fondului nerambursabil.
(4) În cazul în care unul dintre posturile existente la data acordarii creditului sau a fondului nerambursabil devine vacant, angajatorul este obligat ca, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data la care postul devine vacant, sa încadreze alte persoane pe locurile de munca devenite vacante.

 

Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!

Vă rugăm să completați formularul de login .