s Adăugare comentariu legislație
Sumar:

Directivă 92 din 1999 - privind cerinţele minime pentru îmbunătăţirea protecţiei sănătăţii şi securităţii lucrătorilor expuşi unui potenţial risc în medii explozive

Art. 9

Cerinţe speciale pentru echipamentul de lucru şi locurile de muncă
(1) Echipamentul de lucru necesar în locurile unde pot apărea medii explozive, care este deja în folosinţă sau este pus la dispoziţie în întreprindere sau instituţie pentru prima dată înainte de 30 iunie 2003, trebuie să îndeplinească de la acea dată cerinţele minime prevăzute în anexa II partea A, dacă nici o altă directivă a Comunităţii nu poate fi aplicată sau poate fi aplicată doar parţial.
(2) Echipamentul de lucru necesar în locurile unde pot apărea medii explozive care este deja în folosinţă sau este pus la dispoziţie în întreprindere sau instituţie pentru prima dată după 30 iunie 2003 trebuie să îndeplinească cerinţele minime prevăzute în anexa II părţile A şi B.
(3) Locurile de muncă unde pot apărea medii explozive şi care sunt folosite pentru prima dată după 30 iunie 2003 îndeplinesc cerinţele minime prevăzute în prezenta directivă.
(4) Locurile de muncă unde pot apărea medii explozive şi care sunt deja în folosinţă înainte de 30 iunie 2003 îndeplinesc cerinţele minime prevăzute în prezenta directivă în cel mult trei ani de la data menţionată.
(5) Dacă, după 30 iunie 2003, se întreprind modificări, extinderi sau lucrări de restructurare în locurile de muncă unde pot apărea medii explozive, angajatorul ia măsurile necesare astfel încât acestea să îndeplinească cerinţele minime prevăzute în prezenta directivă.


SECŢIUNEA III
DISPOZIŢII DIVERSE


 

Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!

Vă rugăm să completați formularul de login .