s Grecia ar putea opera o nouă reducere a pensiilor pentru a primi în continuare ajutor extern.
9 August 2012

Grecia ar putea opera o nouă reducere a pensiilor pentru a primi în continuare ajutor extern.

Pentru a respecta angajamentele de austeritate luate faţă de creditorii externi, Grecia ia în calcul o nouă reducere a pensiilor, care ar putea varia de la 2-3% pentru pensiile mici până la 15% pentru cele mai mari, după cum au declarat surse citate de cotidianul elen Kathimerini.

Reducerea pensiilor ar face parte din efortul de a identifica economii de 11,5 miliarde de euro pentru următorii doi ani. Creditorii externi au cerut economiile pentru a continua ajutorul financiar pentru statul elen.

"Nu există soluţii uşoare. Eforturile noastre sunt concentrate pe evitarea oricăror reduceri pentru cei cu pensiile cele mai mici, dar, din păcate, acesta este cel mai numeros segment. Cheltuielile pentru pensii au fost limitate puternic, dar trebuie scăzute şi mai mult", a declarat, la un post de radio, ministrul Muncii, Yiannis Vroutsis.

Guvernul de la Atena analizează şi plasarea a circa 45.000 de angajaţi într-o rezervă de forţă de muncă pentru următorii trei ani, perioadă în care aceştia vor primi salarii diminuate. În plus, 25.000 de contracte pe termen scurt nu vor prelungite, parte a planurilor de a reduce cu 150.000 numărul angajaţilor publici până în 2015.

(Sursa: Mediafax)

Contor: 1034 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 9 august 2012 07:22

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner