s Creditorii internaţionali presează Grecia să treacă la săptămâna de lucru de 6 zile
6 Septembrie 2012

Creditorii internaţionali presează Grecia să treacă la săptămâna de lucru de 6 zile

Potrivit publicației The Guardian, citată de Mediafax, Grecia este presată de creditorii internaționali să să introducă săptămâna de lucru de 6 zile, cererea fiind inclusă într-o scrisoare a Comisiei Europeane, Băncii Centrale Europeane (BCE) şi FMI. Aceste instituții insistă pe reforme radicale pe piaţa muncii, de la salarii minime la limite pentru plata orelor suplimentare şi flexibilizarea programului de lucru, care vor înrăutăţi probabil relaţiile dintre guvern şi sindicate.

Scrisoarea, trimisă săptămâna trecută miniştrilor pentru Finanţe şi Muncă, cere guvernului să prelungească săptămâna de lucru la 6 zile, în toate sectoarele economice.

Inspectorii troicii cer, de asemenea, creşterea flexibilităţii programului de lucru, stabilirea numărului de ore zilnice de odihnă la 11, decuplarea orelor de lucru ale angajaţilor de orele de deschidere a instituţiilor, eliminarea restricţiilor referitoare la timpul minim şi maxim dintre schimburile de dimineaţă şi de după-amiază şi dreptul la un concediu de două săptămâni consecutive indiferent de perioada din an, în sectoarele cu activităţi de sezon.

Guvernul elen face eforturi pentru stabilirea unor măsuri de economisire a 11,6 miliarde de euro în următorii doi ani, astfel încât Grecia să poată primi luna viitoare o nouă tranşă de ajutor de 30 de miliarde de euro.

(Sursa: Mediafax)

Contor: 973 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 6 septembrie 2012 08:34

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner