s Ediția I a Școlii de vară pentru viitorii judecători și procurori, Sinaia, 21-27 iulie 2013
3 Iulie 2013

Ediția I a Școlii de vară pentru viitorii judecători și procurori, Sinaia, 21-27 iulie 2013

Consiliul Superior al Magistraturii, în cooperare cu Institutul Național al Magistraturii, a lansat procedura de selecție a participanților la prima ediție a Școlii de vară pentru viitorii judecători, procurori și alți profesioniști din domeniul juridic ce va fi organizată în cadrul proiectului “Strengthening judicial cooperation to protect victims of crimes”. Evenimentul va avea loc în perioada 21-27 iulie 2013, la Sinaia.

Obiectivul proiectului este acela de a consolida cooperarea judiciară europeană în materie penală prin activități specifice de formare profesională, adresate viitorilor judecătorilor și procurorilor din statele membre ale Uniunii Europene, avocaților, grefierilor, care să îmbunătățească aplicarea corespunzătoare a instrumentelor juridice europene ce privesc protejarea victimelor infracțiunilor.

La lucrările Școlii de vară urmează să fie selectați și invitați să participe 8 auditori de justiție de la INM și câte 8 viitori judecători și procurori din Olanda și Spania,  4 avocați, 4 grefieri, precum și 4 specialiști din cadrul Ministerului Justiției (Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară și Direcția de probațiune).

Avocații interesați pot transmite candidaturile (CV și scrisoare de intenție), până la data de 10 iulie 2013, domnului Marius TUDOR, CSM, e-mail: marius.tudor@csm1909.ro, desemnat persoană de contact.

Pentru selecția participanților, următoarele criterii vor fi avute în vedere:

1. buna cunoaștere a limbii engleze;

2. relevanța materiei in activitatea participanților;

3. neparticiparea la programe similare de formare;

Participanții selectați vor fi contactați în mod direct, în vederea stabilirii detaliilor organizatorice legate de participarea la activitățile proiectului

CSM, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, va acoperi costurile de transport, oferind și o diurnă (185 euro/zi) pentru suportarea costurilor pentru cazare și masă. Cu toate acestea, suportarea cheltuielilor determinate de anulările de ultim moment va fi în sarcina participanților.

(Sursa: CSM)

Contor: 1107 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 3 iulie 2013 08:36

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner