Hotărâre de Guvern 1578 din 2002 - privind conditiile în baza carora politistul are dreptul la concedii de odihna, concedii de studii si învoiri platite, concedii fara plata, bilete de odihna, tratament si recuperare
Art. 17
(1) Politistii beneficiaza de concedii de studii numai pentru frecventarea primei institutii de învatamânt superior de la dobândirea statutului de personal al Ministerului de Interne.
(2) Politistii care urmeaza cursuri ale unor institutii de învatamânt superior de stat sau particulare acreditate ori autorizate, de lunga sau scurta durata, cursuri serale, cu frecventa redusa si la distanta, în conditiile alin. (1), au dreptul la un concediu de studii platit de 30 de zile calendaristice, acordat la cerere, integral sau fractionat, în fiecare an universitar.
(3) De aceleasi drepturi beneficiaza si politistii absolventi cu diploma ai colegiilor universitare de scurta durata care îsi continua studiile în învatamântul superior de lunga durata, în institutii de învatamânt superior de stat sau particulare autorizate ori acreditate.
(4) Concediul prevazut la alin. (2) se acorda politistilor pentru frecventarea unei singure institutii de învatamânt superior, în situatia în care urmeaza simultan cursurile mai multor facultati/colegii.
(5) Politistii care în ultimul an de învatamânt superior nu si-au finalizat studiile prin examen de licenta/absolvire si nu au beneficiat de concediu de studii îl pot solicita ulterior, o singura data.
(6) Politistilor aflati în situatia prevazuta la alin. (5), dar care au beneficiat partial de concediu de studii în ultimul an de învatamânt superior li se poate aproba efectuarea diferentei de concediu de studii pentru sustinerea ulterioara a examenului de licenta/absolvire.
(7) Nu au dreptul la concediu de studii politistii înmatriculati la institutii de învatamânt superior de stat sau particulare, autorizate ori acreditate, de lunga sau scurta durata, pentru repetarea anului de studii.
(8) Concediul de studii neefectuat nu se poate efectua în anul universitar urmator, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (6).
Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!
Vă rugăm să completați formularul de login .