s Adăugare comentariu legislație
Sumar:

Lege 303 din 2004 - privind statutul judecatorilor si procurorilor

Art. 58

(1) Consiliul Superior al Magistraturii dispune detasarea judecatorilor si procurorilor, cu acordul scris al acestora, la alte instante sau parchete, la Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National al Magistraturii, Ministerul Justitiei sau la unitatile subordonate acestuia ori la alte autoritati publice, în orice functii, inclusiv cele de demnitate publica numite, la solicitarea acestor institutii, precum si la institutii ale Uniunii Europene sau organizatii internationale.
(2) Durata detasarii este cuprinsa între 6 luni si 3 ani. Detasarea se prelungeste o singura data, pentru o durata de pâna la 3 ani, în conditiile prevazute la alin. (1).
(3) În perioada detasarii, judecatorii si procurorii îsi pastreaza calitatea de judecator sau procuror si beneficiaza de drepturile prevazute de lege pentru personalul detasat. Când salariul si celelalte drepturi banesti prevazute pentru functia în care este detasat judecatorul sau procurorul sunt inferioare, acesta îsi pastreaza indemnizatia de încadrare lunara si celelalte drepturi banesti.
(31) Judecatorii, procurorii si personalul asimilat acestora, detasati în strainatate pentru actiuni în interesul serviciului, beneficiaza de drepturi si au obligatiile stabilite prin normele speciale ale institutiei la care sunt detasati.
(32) În lipsa normelor speciale prevazute la alin. (31), personalul detasat în strainatate beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a) indemnizatia de încadrare lunara, la care se adauga sporurile cu caracter permanent prevazute de lege pentru functia detinuta anterior detasarii;
b) decontarea costului transportului între locul de domiciliu si locul detasarii, la începutul si la sfârsitul perioadei de detasare, precum si pentru efectuarea concediului de odihna în tara;
c) decontarea chiriei, în limita plafonului stabilit anual, potrivit limitei bugetului alocat în acest scop, prin legea bugetului de stat, prin ordin comun al ministrului justitiei, al presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, al presedintelui Înaltei Curti de Casatie si Justitie, al procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si al procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie;
d) diurna, în cuantumul prevazut de lege pentru deplasarea în strainatate a secretarilor de stat.
(33) Personalul detasat în strainatate nu poate beneficia în tara de aceleasi drepturi acordate de institutia unde este detasat.
(4) Perioada detasarii constituie vechime în functia de judecator sau procuror.
(5) Dupa încetarea detasarii, judecatorul sau procurorul revine în functia detinuta anterior.


 

Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!

Vă rugăm să completați formularul de login .