Sumar:

Lege 76 din 2002 - privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă

Art. 79

(1) Subventiile prevazute la art. 78 se acorda, la solicitarea autoritatilor publice locale, angajatorilor carora li s-au atribuit contracte cu respectarea reglementarilor în vigoare privind achizitiile publice, pe o perioada de cel mult 12 luni pentru fiecare persoana încadrata, din rândul somerilor, cu contract individual de munca pe perioada determinata de cel mult 12 luni.
(2) Cuantumul lunar al subventiei acordate pentru fiecare persoana încadrata cu contract individual de munca din rândul somerilor este:
a) în perioada 1 aprilie-31 octombrie, 70% din valoarea indicatorului social de referinta;
b) în perioada 1 noiembrie-31 martie, valoarea indicatorului social de referinta, la care se adauga contributiile de asigurari sociale datorate de angajatori, aferente acestuia.
(3) Subventiile prevazute la art. 78 se acorda angajatorilor, inclusiv societatilor comerciale si regiilor autonome de interes local sau judetean, din bugetul asigurarilor pentru somaj, cu respectarea reglementarilor aplicabile în domeniul ajutorului de minimis.
(4) Prevederile alin. (3) referitoare la respectarea reglementarilor aplicabile în domeniul ajutorului de minimis nu se aplica în situatia în care subventiile prevazute la art. 78 din lege se acorda autoritatilor administratiei publice locale.

 

Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!

Vă rugăm să completați formularul de login .