s Adăugare comentariu legislație
Sumar:

Regulament 3820 din 1985 - de armonizare a anumitor dispoziţii din domeniul social privind transportul rutier

Art. 7

(1) După patru ore şi jumătate de condus, conducătorul trebuie să facă o pauză de cel puţin 45 de minute, exceptând cazul în care îşi începe o perioadă de repaus.
(2) Această pauză poate fi înlocuită cu pauze de cel puţin 15 minute fiecare, intercalate în perioada de conducere sau imediat după această perioadă, astfel încât să respecte dispoziţiile alineatului (1).
(3) Prin derogare de la alineatul (1), în cazul transporturilor naţionale de pasageri prin servicii regulate, statele membre pot stabili ca pauza minimă să nu fie mai mică de 30 de minute după o perioadă de conducere de cel mult patru ore. Această derogare poate fi acordată doar în cazul în care pauzele de conducere mai mari de 30 minute ar putea stânjeni desfăşurarea traficului în mediul urban şi în cazurile în care nu este posibil ca respectivul conducător să ia o pauză de 15 minute în cadrul celor patru ore şi jumătate de conducere care preced pauza de 30 minute.
(4) În timpul acestor pauze, conducătorul nu poate efectua nici o altă muncă. În sensul prezentului articol, timpul de aşteptare şi timpul nealocat conducerii petrecut într-un vehicul în mişcare, pe un ferry-boat sau în tren nu se consideră „altă muncă”.
(5) Pauzele efectuate în baza prezentului articol nu pot fi considerate perioade zilnice de repaus.


 

Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!

Vă rugăm să completați formularul de login .