Sumar:

Convenție 122 din 1964 - privind politica de ocupare a fortei de munca

Art. 1

1. În vederea stimularii cresterii si dezvoltarii economice, a ridicarii nivelului de trai, a satisfacerii necesitatilor de forta de munca si a rezolvarii problemei somajului si subocuparii fortei de munca, orice stat membru va formula si aplica, ca un obiectiv esential, o politica activa urmarind promovarea ocuparii depline a fortei de munca, în scop productiv si în conditii de libera alegere a muncii.

2. Politica mentionata va trebui sa tinda a garanta:

a) ca va fi de lucru pentru toate persoanele disponibile si în cautare de munca;

b) ca aceasta munca va fi pe cât posibil productiva;

c) ca va exista libera alegere a muncii si ca fiecare lucrator va avea toate posibilitatile de a dobândi calificarile necesare pentru a ocupa un serviciu care sa-i convina si de a folosi în aceasta munca calificarile, precum si aptitudinile sale, fara deosebire de rasa, culoare, sex, religie, opinii politice, ascendenta nationala sau origine sociala.

3. Politica mentionata va trebui sa tina seama de stadiul si de nivelul de dezvoltare economica, precum si de raporturile care exista între obiectivele ocuparii fortei de munca si celelalte obiective economice si sociale si va fi aplicata prin metode adaptate conditiilor si uzantelor nationale.

 

Pentru a publica un comentariu trebuie sa fiți logat!

Vă rugăm să completați formularul de login .