s PROIECT: NOTEAZA JUDECTORUL
1 August 2014

PROIECT: NOTEAZA JUDECTORUL

Fotografie autor

Noteaza judecatorul” este o initiativa privata care vizeaza imbunatatirea sistemului judiciar, prin implicarea si cooperarea justitiabilului la evaluarea actului de justitie.

Calitatea actului de justitie se poate imbunatatii numai in masura in care cei carora li se adreseaza pot sa se exprime liber cu privire la calitatea actului de justitie la care au luat parte.

Justitia nu este a judecatorului, dar acesta el este cea mai importanta piesa in mecanismul justitie, de aceea pentru imbunatatirea actului este nece  

In acest moment nu exista niciun feedback al justitiabilului fata de activitatea judecatorului, ceea ce constituie o mare lipsa in masurarea calitatii serviciului public pe care judecatorul in presteaza.

Scopul proiectului este unul pozitiv, in sensul de a evidentia aspectele pozitive din activitatea cotidiana a judecatorului si de a-i arata fiecarului judecator care sunt aspectele pe care trebuie sa le imbunatateasca, daca este cazul.

In acest sens, voi crea o pagina web in care justitiabilul va nota pe o scara de la 1 la 20 urmatoarele aspecte (prezentata aici doar cu titlul de exemplu):

  1. atitudinea judecatorului fata de justitiabil;
  2. atentia acordata de judecator pledoariei justitiabilului
  3. gradul de cunoastere a dosarului
  4. deciziile luate in sedinta
  5. gradul de satisfactie al motivarii hotararii
  6. impresia generala (lista este deschisa).

Proiectul nu va permite comentarii adiacente nici din partea judecatorilor, nici din partea justitiabililor, astfel incat se va evita transformarea proiectului intr-un loc al disputelor.

Proiectul nu se doreste a fi un instrument de presiune pentru jduecator, insa nici nu ascunde intentia ca se urmareste obtinerea unui feedback real (pozitiv sau negativ) din partea justitiabililor, celor pentru care justitia este construita.

Este foarte posibil ca acest proiect sa intampine un val de nemultumire din partea jduecatorilor, insa ii asiguram ca singurul scop al acestui proiect il constituie imbunatatirea actului de justitie, iar proiectul este realizat cu buna credinta.

 

Orice sugestie in vederea imbunatatirii acestui proiect este bine venita inclusiv sugestii tehnice!

Contor: 2170 afișări

Costel Gîlcă, 1 august 2014 13:07

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
av. radu florin spunea,
1 august 2014, 13:38

cam in aceeasi idee cu tine, costel, de multe ori m-am gandit ca ar trebui ca, dupa emiterea unei hotarari judecatoresti, explicatiile in legatura cu ea sa fie date justititabilului nu de catre avocat, ci de catre judecator.
de ce sa se sparga in capul avocatului oalele aruncate de justitiabilul nemultumit ?!

Codru Vrabie spunea,
1 august 2014, 20:07

a se vedea si varianta de peste prut, la http://judecatori.evaluez.eu/ro/despre-proiect :)

Daus Ionut - Sorin spunea,
2 august 2014, 15:32

Bravo , la mai multe articole !

av. cosmin spunea,
4 august 2014, 15:53

nu cred ca este o idee buna, pentru ca intotdeauna vor fi parti nemultumite de hotararea pronuntata, si nu se va putea aprecia niciodata asupra subiectivismului lor.

O solutie mai buna, si poate cu un rezultat mai bun, ar fi aceea a punctarii unor hotarari judecatoresti pronuntate, eu am unele care sunt pur si simplu stupide, si as vrea sa simta si judecatorul care le-a pronuntat un pic de jena ....

Simultan, as puncta si hotarari care cuprind o motivare corecta, si judecatorul care isi face treaba corespunzator trebuie laudat in aceeasi masura.

Costel Gilca spunea,
4 august 2014, 18:03

Oare de ce credem noi ca in general romanii sunt doar reactivi si nu constructivi. EU cred in latura constructiva si cred ca exceptand extremitatile, cei care vor contrinui vor nota in mod corect si nu la nervi sau fericire.
De altfel, am putea sa eliminam notele de la extreme, deoarece vom vota intre 1 si 20, deci plaja va fi foarte mare, astfel incat si rezultatele vor fi mai aproape de realitate.

maric spunea,
13 februarie 2015, 15:56

este foarte buna initiativa dvs pt ca trebuie alesi cumva judecatorii buni de cei corupti sau incompetenti.Parerea mea este insa ca trebuie facuta cu foarte mare grija pentru a nu pune o presiune inutila si a-i feri pe cat posibil de rauvoitori.Cred ca un sistem de punctaj gen cel pe care il aplica politia soferilor ar fi cel mai bun.In cazul in care la rejudecare se schimba verdictul judecatorului i se acorda un nr de pct iar in cazul in care acesta va cumula un nr stabilit de pct va fi suspendat pt o perioada iar daca se repeta isi pierde calitatea ramanand simplu avocat

banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner