s Cuvânt înainte

Cuvânt înainte

Costel Gilca

Enciclopedia juridică online de drept social - CostelGilca.ro este un proiect născut din pasiune. La început a fost dorința de a cunoaște cât mai amănunțit toate aspectele domeniului dreptului social. Apoi a fost dorința de a împărtăși informațiile pe care le-am descoperit în bibliotecile din România, Franța, Luxembourg, Italia. Îmi doream ca lumea să aibă acces la informațiile pe care eu le găsisem. Apoi a fost ideea de a prezenta toate informațiile în mod unitar.

Astfel, s-au născut cărțile Sistemul public de pensii (2003), Reorganizarea întreprinderilor (2005), Îndrumar de drept social român și european (2005), Jurisprudența Curții de Justiție a Comunităților Europene. Principii. Libera circulație a lucrătorilor (2006), Pensii și alte drepturi de asigurări sociale - culegere de practică judiciară (2008), Codul muncii adnotat (2008), Codul securității sociale (2009), Codul european al muncii și securității sociale (2009), Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene (2009), Practica relevantă a CJCE de la integrarea României (2009) și numeroase articole publicate în presa de specialitate.

Aceste lucrări mi-au demonstrat că formatul tipărit al cărților este limitat, că informația în domeniul juridic este din ce în ce mai vastă, iar timpul necesar pentru a găsi informațiile relevante interesului de moment este scurt.

Pentru a ține pasul cu viteza schimbărilor legislative, am creat blogul personal. Acesta avea însă un mare inconvenient: îi lipsea o logică internă care să îmi permită să prezint informația structurată așa cum doream eu.

A trecut ceva vreme până când toți factorii necesari unui proiect de mare anvergură (întreaga informație din domeniul dreptului social să fie accesibilă cu un minim de efort) s-au conjugat. Suficientă libertate de creație, suficient de mult timp care să fie alocat infrastructurii cercetării, suficientă maturitate în prezentarea informațiilor și, nu în ultimul rând, suficiente resurse financiare. Crearea propriului cabinet de avocat Costel Gîlcă a constituit un pas important în această direcție.

Munca a început în vara anului 2009. Încet, dar sigur, s-a conturat, a prins consistență și s-a născut proiectul: Enciclopedia juridică online de drept social - CostelGilca.ro.

Satisfacția mea majoră în acest proiect provine din modalitatea în care informația este structurată și prezentată, din faptul că informația relevantă interesului de moment poate fi găsită la un click distanță.

Bucuria mea sufletească provine, însă, din faptul că știința de drept social, reprezentată de totalitatea operelor scrise, peste 600 de cărți și articole publicate în România începând cu anul 1900, este acum prezentă pe monitoarele tuturor celor interesați.

Considerând că știința trebuie împărtășită, că știința nu este proprietatea absolută a nimănui, am decis că Enciclopedia juridică online de drept social - CostelGilca.ro va putea fi accesată gratuit din toate bibliotecile publice, precum și din facultățile de drept din cadrul universităților publice din România.

Vă invităm să vă așezați comod în fotoliile dumneavoastră și să pășim împreună în biblioteca virtuală a dreptului muncii și dreptului securității sociale.

Av. Costel Gîlcă

banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner