1 Iunie 2015

Domnule jud. Cristi Danilet - se poate demisia?

Fotografie autor

Stimate domnule Danilet,

ma uitam acum pe mesajele pe care le schimbam in anii 2005 cand alaturi de Dvs. si alte persoane sustineam activ independenta justitiei. Credeam atunci ca PSD-ul a pus mana pe justitie si ca aceasta trebuie sa devina independenta, motiv pentru care am sustinut demersul privind independenta justitiei.

Cu timpul insa senzatia mea a fost ca, asa cum imi comunicati, ai lor au devenit ai Dvs, in sensul ca in timp ce eu si altii militam sincer si deschis pentru o justitie indepenedenta, Dvs. impreuna cu altii militati pentru inlocuirea unei grupari cu o alta grupare (nu are importanta culoarea politica si nici numele gruparilor, nu m-a interesat niciodata nici politica si nici gruparile, ci doar principiile). Interventiile Dvs. de-a lungul timpului ne-au distantat, fiind constient ca de fapt nu va intereseaza independenta justitiei, ci doar instaurarea altor grupari la carma justitiei, astfel incat am ales sa ma separ de Dvs. pentru ca nu am mai eram convins de idealul pentru care militati: independenta justitiei.

Daca mai aveam vreun dubiu ca ma insel si ca nu reprezentanti interesele vreunui grup, iesirea Dvs. de zilele trecute de la TVR in care aratati cu degetul spre judecatorii care au avut curajul (pentru ca iti trebuie mult curaj) sa achite o persoana impotriva careia a facut plangere chiar presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, mi-a risipit si ultima indoiala asupra bunelor Dvs. intentii cu privire la justitie.

Stimate domnule Cristi Danilet, sunteti reprezentantul judecatorilor in Consiliul Superior al Magistraturii (stiti si Dvs. ca v-ati transferat la judecatoria Oradea, de la Tribunalul Cluj ca sa prindeti un post in CSM, pentru ca pe locul rezervat Tribunalelor nu ati fi fost ales - un prim subterfugiu), calitate in care aveti datoria sa fiti echilibrat si echidistant.

Or prin precizarile pe care le-ati facut in cadrul emisiunie TVR in loc sa indemnati la respectarea autoritatii de lucru judecat, asa cum facem noi simpli justitiabili, chair daca solutia nu ne este favorabila, Dvs. ati sustinut exact contrariul, precizand clar ca o persoana este vinovata chiar daca exista o hotarare judecatoreasca de achitare (nu are relevanta formula pe care ati ales sa o utilizati, mesajul fiind foarte clar exprimat, ca acel justitiabil este vinovat, tehnic). O hotarare judecatoreasca se respecta inclusiv de membrii CSM, inclusiv de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie!

Stimate domnule Cristi Danilet, iesirea Dvs. este inadmisibila pentru un judecator, cu atat mai mult ea este inadmisibila pentru reprezentantul judecatorilor, membru CSM, motiv pentru care cred ca se impune sa demisionati din functia in care v-a pus Curtea Constitutionala a Romaniei si nu judecatorii, care v-au revocat din functie prin vot secret (un alt subterfugiu pentru a ramane membru CSM, nemaifiind reprezentativ pentru judecatorii de al judecatorii).

Stimate domnule Cristi Danilet demisia Dvs. ar fi un gest de mare noblete, care ar dovedi ca sunteti interesat numai de bunul mers al justitiei si nu de subordonarea acesteia unor grupuri de interes (oricare ar fi ele)!

 

PS. Va aduceti aminte cand imi spuneati ca PSD-ul a pus mana pe justitie si o subordoneaza intereselor de partid si ca trebuie indepartat? Ei bine...exact acelasi lucru simt eu ca faceti Dvs. acum: un grup a pus mana pe justitie si o subordonati unor interese! Doar demisia Dvs. m-ar face sa cred ca inca mai doriti independenta justitiei!

Contor: 3488 afișări

Costel Gîlcă, 1 iunie 2015 18:39

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
valentin dinescu spunea,
2 iunie 2015, 09:46

Laudabila atitutdinea dumneavoastra curajoasa si plina de bun simt....va inselati insa cand apreciati ca un tip ca vasilica poate avea noblete, el nu poate avea nimic in afara de obedienta si lipsa de caracter. Soiul asta de oportunisti a fost foarte bine ales de stapanii lor...nu-si vor da demisia, mediocritatea si trecutul lor nu le permit sa aibe verticalitate...tradatori de neam si patrie

Man spunea,
2 iunie 2015, 11:52

La noi in tara nu prea exista bun simt.Daca am fi fost intr-un alt stat democratic de atunci un membru din justitie ar fi demisionat in urmatoarea secunda,dar la noi la romani nesimtirea e in floare,este la ea acasa.

MARACINE DUMITRU spunea,
2 iunie 2015, 17:00

NU POTI AVEA COMENT ;PERSONAL SUNT SOCAT!!! DEZVALUIRI CARE TREBUIESC ARATATE LUMII INTREGII .TREBUIESC CUMPARATE ,DREPTURI DE A SCRIE INFORMATILE ,PE PAGINILE ZIARELOR CU MAJORA AUDIT INTERNATIONAL ,TREBUIE ARATAT LA TOTII ACTIUNILE INDIRECTE ALE POLITICI DE DREAPTA ASUPRA UNEI TARI CARE SE ZBATE SA IASA LA LUMINA ..

Ghita Marian spunea,
2 iunie 2015, 19:59

CSM...nu mai verifica pe nimeni...fac doar jocuri politice.
Daca vrea cineva sa faca o sesizare cum sa procedeze ?

banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner