s Ghidul contractului de munca pe perioada Starii de Urgenta
23 Martie 2020

Ghidul contractului de munca pe perioada Starii de Urgenta

Fotografie autor

Trăim momente istorice, unice în domeniul relațiilor de muncă și nu numai!

În întreaga istorie a relațiilor de muncă din României nu a existat niciodată o situație care să poate fi comparată cu actualul moment în relațiile de muncă.

Situați de criză economică eu existat și vor mai exista, însă nicio criză nu se poate compara cu momentul actual.

Virusul CONVID-19 nu a îmbolnăvit doar oameni, ci și activități comerciale, nu a ucis doar oameni ci și locuri de muncă.

În aceste condiții, de carantină severă de decretare a Stării de Urgență, de emitere a două Ordonanțe militare de suspendare a activităților comerciale, cu consecința suspendării a sute de mii de contracte individuale de muncă, a impus adoptarea unor măsuri în domeniul relațiilor de muncă.

În cele ce urmează dorim să creionăm aceste modificări ale relațiilor de muncă în perioada epidemiei de CONVID-19, pentru a veni în sprijinul tuturor celor interesanți

În contextul în care mii/zeci de mii de angajatori se află în aceeași situație juridică, în condițiile unei dinamici fără precedent a economiei, care generează modificări ale relațiilor de muncă, apreciem că un Ghid al relațiilor de muncă este bine venit pentru a pune cap la cap noutățile legislative și pentru a acționat raid.

Acest Ghid este de folosință gratuită pentru orice persoană care consideră util, opiniile juridice exprimate nu reprezintă puncte de vedere oficiale, astfel încât ele trebuie avute în vedere doar ca repere, doar instanțele de judecată și autoritățile și instituțiile publice competente putând să stabilească interpretarea oficială, prezentul material se dorește a fi un Ghid care să ușureze munca de cercetare și redactare de documente.

http://www.costelgilca.ro/formulare/document/63/

Contor: 6309 afișări

Costel Gilca, 23 martie 2020 09:05

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
Roxana spunea,
24 martie 2020, 11:58

Buna ziua! Supun atenției dvs. Următoarea situație privind acordarea concediului/indemnizației pe perioada suspendării cursurilor pentru copiii cu vârste de până la 12 ani: ambii părinți lucreaza in domeniul siguranței publice, ceea ce înseamnă că nu vor putea beneficia de concediu niciunul dintre ei. Cine este îndreptățit să solicite indemnizația pentru perioadă respectivă, unul dintre cei doi sau amândoi părinții? Va multumesc!

anamaria spunea,
27 martie 2020, 12:40

Mama care are in intretinere 2 copii, beneficiaza de zile libere platite de angajator pentru a sta acasa cu copiii pe perioada starii de urgenta, daca mama traieste in concubinaj cu tatal copilului?
Multumesc anticipat!

DENISA ANDREESCU spunea,
1 aprilie 2020, 14:37

Buna ziua , am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la o nelamurire legata de operarea suspendarii contractelor de munca pentru somaj tehnic in Revisal. Sa va explic pe scurt cazul meu :
Am operat in Revisal in data de 31.03.2020 suspendarea contractelor de munca cu data de inceput a suspendarii de 16.03.2020 , data la care a fost instituita starea de urgenta. Cunosc faptul ca suspendarea se face cu o zi anterioara , dar pana pe data de 31.03.2020 , nu a fost nimic clar cu privire la termenii si conditiile de acordare a somajului tehnic. Doresc sa depun actele la Anofm pentru plata somajului tehnic , dar vroiam sa stiu ce repercursiuni pot avea asupra mea ? Va multumesc !

Madalina spunea,
21 mai 2020, 11:13

Daca am revenit la munca din somaj tehnic gravida are voie sa ma dea afara.inca nu am semnat nimic ca am revenit la munca.cand ar trebui sa aduc adeverinta ca sunt gravida dupa ce semnez ca am revenit la munca sau o pot da si inainte sa fiu sigura ,deoarece vor sa dea afara p motiv ca nh au nevoie de oameni

Stefana spunea,
29 august 2020, 07:40

O persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj 3 luni. Se angajeaza pe perioada determinata de 6 luni, situatie in care se suspenda indemnizatia de somaj.In timpul perioadei de proba, ii inceteaza CIM conform art. 31 (3) din Codul Muncii, la initiativa angajatorului. In aceasta situatie se poate relua indemnizatia de somaj de la data incetarii CIM conform art 31 (3)? Dar daca isi da demisia dupa expirarea perioadei de proba?

Multumesc!

Anca spunea,
6 februarie 2021, 17:19

În cazul unei decizi de pensionare anticipatea penalizată care nu a fost pusă în plata pot sa continui activitatea la același angajator?
Are angajatorul dreptul sa îmi desfacă contractul de munca conform art.56 litera c din Codul Muncii
Mulțumesc

banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner