s Comisia pentru legile Justiției: Hotărârile judecătorești pot fi semnate și cu semnătură electronică calificată
22 Septembrie 2022

Comisia pentru legile Justiției: Hotărârile judecătorești pot fi semnate și cu semnătură electronică calificată

Comisia parlamentară pentru legile Justiției a adoptat un amendament la proiectul privind organizarea judiciară care prevede ca hotărârile judecătorești să poată fi semnate și cu semnătură electronică calificată.

Amendamentul propus de Înalta Curte de Casație și Justiție a fost preluat de parlamentarii PSD din comisie. Propunerea urmărește asigurarea celerității în semnarea hotărârii judecătorești, în situații cu caracter excepțional precum pandemii, stare de război, urgență sau alertă.

Prin implementarea semnăturii electronice autorizate în cazul hotărârii judecătorești se vor restrânge situațiile la care judecătorii care au participat la judecarea cauzei sunt împiedicați să semneze hotărârile judecătorești, ceea ce ar atrage semnarea acestora de către președintele instanței care nu a fost membru în complet”, se arată în motivarea amendamentului.

Reglementarea semnăturii electronice în conținutul legii privind organizarea judiciară se încadrează în contextul dezideratului de digitalizare a instanțelor, au mai spus inițiatorii amendamentului. Dezbaterile la proiectul legii privind organizarea judiciară, inițiat de Guvern, au început marți în comisia parlamentară. Luni, comisia a dat raport favorabil proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, care a și fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată.

Sursa: www.digi24.ro

 

 

Contor: 28 afișări

Gîlcă Costel, 22 septembrie 2022 14:09

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner