s Șapte modificări fiscale și legislative cu impact asupra veniturilor în muncă din 2023
22 Septembrie 2022

Șapte modificări fiscale și legislative cu impact asupra veniturilor în muncă din 2023

 

Obligația de a angaja cel puțin o persoană pentru a menține facilitățile aduse de statutul de microîntreprindere, creșterea salariului minim pe economie, scăderea plafonului pentru norma de venit în cazul persoanelor fizice autorizate sunt doar o parte dintre modificările fiscale și legislative cu impact asupra veniturilor din muncă aplicabile din 2023.

Astfel, salariul minim pe economie ar putea crește cu 18% din 2023, de la 2.550 de lei brut în prezent la 3.000 de lei brut pe lună din ianuarie 2023.

Angajatorii pot oferi șapte tipuri de beneficii salariale (reglementate prin Ordonanța 16/2022) pentru care compania nu plătește nicio taxă sau contribuție la stat, în limita unui plafon de 33% din salariul de încadrare al unui angajat, începând din 2023. Printre aceste beneficii, pot fi:

- contribuția la pensia facultativă (Pilon III, în limita a 400 de euro pe an)

- asigurarea de sănătate/abonament la clinică medicală privată (în limita a 400 de euro pe an)

- indemnizația pentru telemuncă

- chiria angajatului (în limita a 20% din salariul minim)

- hrana acordată de angajator angajaților (dacă nu se acordă tichete de masă)

- servicii turistice pentru angajați și familiile lor

- prime pentru clauze de mobilitate (cu excepția angajaților din domeniul transporturilor)

                Angajații din construcții, industria alimentară și din agricultură beneficiază de o serie de facilități fiscale, printre care se numără scutirea de impozit pe venit de 10% și contribuția la sănătate de 10%, însă, din 2023, aceste scutiri de taxe nu se vor mai aplica altor tipuri de contracte.

                Calculul deducerii personale de bază – o scutire de impozit pentru angajații cu venituri mici, acordat și în funcție de numărul de persoane pe care îl au în întreținere – se va efectua prin raportare la salariul de bază minim brut pe țară (care urmează să fie stabilit în curând pentru anul 2023). Până acum, deducerea personală se putea acorda angajaților cu venituri de sub 3.600 de lei brut pe lună.

                O microîntreprindere poate beneficia de facilitatea de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor de 1% doar dacă are cel puțin un salariat din 2023, potrivit unei modificări aduse de ordonanța 16/2022.

                De asemenea, Ordonanța 16/2022 impune reducerea de la 100.000 euro la 25.000 euro a plafonului pentru care persoanele care obțin venituri din activități independente determină venitul net pe bază de norme de venit. Cu alte cuvinte, PFA-urile care obțin venituri, din 2023, mai mari de 25.000 de euro, vor plăti mai multe taxe la stat din 2024. De asemenea, există și modificări în ceea ce privește baza de calcul a contribuției la pensie (CAS) aplicată celor care obțin venituri din activități inde­pendente, adică PFA-uri, drepturi de autor sau contracte cu activitate sportivă

                Deși impozitul pe dividende este un impozit pe capital, și nu pe muncă, o modificare importantă aplicabilă în 2023 este creșterea acestuia de la 5% la 8%. Impactul este semnificativ pentru antreprenori, pentru investitori, dar și pentru cei care prestează un al doilea job folosind o microîntreprindere ca mod de organizare, pentru a factura mai mulți clienți.

Sursa: https://alephbusiness.ro/

Contor: 37 afișări

Gîlcă Costel, 22 septembrie 2022 14:28

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner