s Peste 800 de șoferi muncesc „la negru” pentru Uber, anunță Inspecția Muncii
22 Septembrie 2022

Peste 800 de șoferi muncesc „la negru” pentru Uber, anunță Inspecția Muncii

Inspectorii de muncă au identificat 827 de persoane care prestau muncă "la negru" la o singură societate comercială, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă București.

Potrivit sursei citate, în perioada 2 - 20 septembrie 2022, cele 827 de persoane desfășurau activități fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă la un agent economic cu obiectul principal de activitate: ,,Alte transporturi terestre de călători - cod CAEN4939 - UBER".

 

Controalele au avut loc în cadrul "Campaniei Naționale privind exercitare unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri", fiind coordonată de către inspectorul șef Constantin Bujor.

Ca urmare a constatărilor din teren, a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 200.000 de lei.

"Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acțiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă București privind combaterea muncii nedeclarate. Inspectoratul Teritorial de Muncă București urmărește în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfășurând acțiuni la nivelul municipiului București, în toate domeniile de activitate", notează instituția.

Sursa: https://adevarul.ro/

Contor: 37 afișări

Gîlcă Costel, 22 septembrie 2022 14:40

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner