s Schimbări la Legea pensiilor
22 Septembrie 2022

Schimbări la Legea pensiilor

 

Până la finalul acestui an ar trebui să vină Guvernul cu o nouă formulă de recalculare a pensiilor, pentru că este jalon în Planul Național de Redresare și Reziliență. Ministerul Muncii trebuie să prezinte noua formulă, în funcție de care vor fi calculate cele 5 milioane de pensii.

 

Schimbări la Legea pensiilor

În primul rând, pensionarea la 70 de ani va fi opțională, iar cei care aleg să muncească până la vârsta de 70 de ani vor beneficia de facilități fiscale din partea Ministerului de Finanțe. Așadar, și aici trebuie luată o decizie.

Pensionarea anticipată dispare, deci nu va mai fi posibilă pensionarea anticipată.

Tot în PNRR este prevăzut ca, până în anul 2035, să existe o egalizare a vârstei de pensionare femei-bărbați, iar femeile să se pensioneze tot la 65 de ani.

Sunt decizii care trebuie luate într-un timp foarte scurt, pentru că de toate aceste modificări depind banii europeni care ne vin prin PNRR.

Până la finalul anului, trebuie adoptată și o reformă a pensiilor speciale.

S-a tot vorbit de o impozitare a acestor pensii foarte mari, însă, până în acest moment, nu a fost luată o decizie în coaliția de guvernare, iar timpul începe să îi preseze pe liderii politici.

Sursa: www.antena3.ro

Contor: 25 afișări

Gîlcă Costel, 22 septembrie 2022 14:50

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner