s Legislația legată de pachetele de beneficii extra-salariale se modifică în 2023
24 Noiembrie 2022

Legislația legată de pachetele de beneficii extra-salariale se modifică în 2023

Provocările socio-economice din 2022 au crescut importanța beneficiilor extra-salariale personalizate pentru angajați, iar din 2023 pachetele de beneficii se pot schimba conform noii legislații, potrivit reprezentanților platformei BestJobs.

 

Noua legislație va aduce mai multe schimbări în 2023, precum modificarea plafonului neimpozabil pentru beneficii extra-salariale, prevăzută de ordonanța nr. 16/2022. Cu alte cuvinte, pentru anumite tipuri de beneficii, din ianuarie 2023, angajatorii vor fi nevoiți să se încadreze într-un plafon lunar de 33% din salariul de bază al angajaților, neimpozabil. Deși cele mai comune dintre beneficiile primite de angajați, precum tichetele de masă sau tichetele cadou nu se vor raporta la acel plafon, recomandăm ca angajatorii să le păstreze în pachetul acordat sau să evalueze necesitatea lor în funcție de preferințele angajaților”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Chiar dacă angajații au acum acces la un pachet mixt de beneficii, anunțurile de joburi menționează în continuare beneficii tradiționale precum tichete de masă (70%), bonusuri de performanță (62%), asigurare medicală (57%), dar și cursuri de specializare sau de dezvoltare personală (60%). Pe aceste liste, se numără totodată și teambuilding-urile (40%), primele de sărbători (50%) și laptop sau telefon mobil (47%).

 

În ultimii ani, pachetul de beneficii suplimentare s-a diversificat, adăugând program flexibil, plata utilităților de acasă sau gustări la birou. Astfel, de anul trecut și până acum, numărul anunțurilor care precizează beneficii de well-being a crescut cu peste 15%. În plus, angajatorii țin cont și de nevoia tot mai mare de flexibilitate a angajaților, facilitând munca de la distanță chiar și în cazul lucrătorilor cu baze de date și oferind un program flexibil.

 

Sursa: zf.ro

Contor: 28 afișări

Gîlcă Costel, 24 noiembrie 2022 08:13

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner