s Firmele de IT din România sunt în mare căutare de angajați, chiar și fără experiență
24 Noiembrie 2022

Firmele de IT din România sunt în mare căutare de angajați, chiar și fără experiență

 

Valul de concedieri din industria tech, care a lăsat deja zeci de mii de oameni fără un loc de muncă, nu a afectat și România. Aici firmele sunt în mare căutare de angajați, chiar și fără experiență. Piața are nevoie acum de cel puțin 600 de mii de ingineri. Iar interesul tinerilor pentru joburile din domeniul inteligenței artificiale este foarte mare, mai ales că și salariile sunt atractive.

 

 

Industria tehnologiei din România este în plină expansiune. Doar anul trecut s-au deschis mai bine de 10 mii de noi companii de IT la noi în țară, iar numărul lor este în continuă creștere. Astfel că și oferta de joburi este una la fel de mare. Tinerii studenți, încep astfel, să își caute un loc de muncă încă din facultate.

 

Răzvan Pârlugea - reprezentant firmă de IT: La noi situația este mult mai stabilă decât în America, avem noroc cu legile europene. Înca se fac angajări, acele 70 de posturi, de exemplu, tinerii nu au motive de îngrijorare. În momentul de față avem 70 de joburi deschise pentru tinerii din România, avem pe partea de softer, programatori adică. Mircea Pop - reprezentant firmă de IT: Compania noastră caută studenți pe postul de internship pe postul de development. Pentru un intern angajat în compania noastră salariile pleacă de la 3000 - 3500 de lei. În momentul de față, cea mai mare cerere pe piață este pentru analiști de date, ingineri biomedicali, manageri de tranziție digitală, profesioniști ai inovației sau digital marketing.

 

Sursa: digi24.ro

Contor: 24 afișări

Gîlcă Costel, 24 noiembrie 2022 08:20

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner