s Proteste Sanitas: Sindicaliștii cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială
3 Februarie 2023

Proteste Sanitas: Sindicaliștii cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială

 

Trei zile de proteste în fața Guvernului, săptămâna viitoare, anunță federația Sanitas / Sindicaliștii cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială

 

Consiliul Național al Federației SANITAS întrunit miercuri, 1 februarie 2023, a decis calendarul acțiunilor de protest anunțate încă de acum două săptămâni. În zilele de 6, 7 și 8 februarie 2023, în intervalul orar 10.00 – 14.00, membrii SANITAS vor fi în Piața Victoriei pentru a cere public guvernanților să-și respecte obligațiile legale față de angajații din SĂNĂTATE și din ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Atât timp cât cei aflați la putere ignoră nevoile reale ale celor două domenii, regulile elementare ale dialogului social și drepturile lucrătorilor, SANITAS va protesta folosind toate formele și instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector”, se arată într-un comunicat al federației dat publicității joi.

1. Creșterea veniturilor tuturor salariaților din sănătate și asistență socială cu un procent de minimum 15%, pentru acoperirea inflației.

 

2. Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

 

3. Asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile medicale și de asistență socială.

 

„Seria acțiunilor de protest pe care Sanitas o deschide săptămâna viitoare va continua până la soluționarea revendicărilor și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat”, mai precizează sursa citată.

 

Sursa: g4media.ro

Contor: 83 afișări

Gîlcă Costel, 3 februarie 2023 07:50

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner