s Un spaniol, obligat de instanță să plătească peste 200.000 de euro fostei sale soții, echivalentul a peste 20 de ani de salariu
9 Martie 2023

Un spaniol, obligat de instanță să plătească peste 200.000 de euro fostei sale soții, echivalentul a peste 20 de ani de salariu

 

Un tribunal spaniol a decis că un bărbat trebuie să plătească peste 200.000 de euro fostei sale soții, echivalentul a peste 20 de ani de salariu, pentru că s-a ocupat de casă în timpul căsătoriei lor, potrivit unei decizii consultate marți de AFP.

 

Femeia, mamă a doi copii și căsătorită sub regimul separării bunurilor, s-a ocupat, pe perioada mariajului, "de casă, de familie, cu tot ceea ce implică aceasta", se arată în decizia judiciară a tribunalului din Vélez-Málaga (sud), datată 15 februarie. Prin urmare, femeia va primi "o despăgubire de 204.624,86 euro", a decis instanța. Potrivit avocatului femeii, această sumă reprezintă "salariul minim" pentru perioada cuprinsă între iunie 1995 și decembrie 2020, adică 24 de ani și jumătate.

 

Bărbatul va trebui, de asemenea, să plătească lunar o pensie alimentară fostei sale soții pentru fiicele sale, scrie Agerpres, care citează AFP. Într-un interviu acordat marți postului de radio Cadena SER, femeia a declarat că soțul ei "nu voia ca ea să lucreze în afara casei", deși l-a ajutat în privința sălilor de sport pe care acesta le deținea, ocupându-se de "PR, fiind instructoare", dar fără a fi plătită. În rest, "m-am dedicat exclusiv treburilor casnice, având grijă de soțul meu, ocupându-mă de casă", a continuat ea, mărturisind că este "foarte mulțumită" de decizia instanței.

 

Sursa: digi24.ro

Contor: 100 afișări

Gîlcă Costel, 9 martie 2023 08:00

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner