s Ocuparea forței de muncă și perspective sociale la nivel mondial 2023: Valoarea muncii esențiale
16 Martie 2023

Ocuparea forței de muncă și perspective sociale la nivel mondial 2023: Valoarea muncii esențiale

La sfârșitul lunii martie 2020, 80% din populația lumii locuia în țări cu închiderea locurilor de muncă obligatorii. În același timp, pe străzile liniștite ale orașelor și orașelor din întreaga lume, lucrătorii cheie și-au părăsit siguranța caselor pentru a merge la muncă.

 

În întreaga lume, acești muncitori au produs, distribuit și vândut alimente, au curățat străzi și autobuze pentru a minimiza răspândirea pandemiei, au asigurat siguranța publică, au transportat bunuri esențiale și lucrători la locul de muncă și au îngrijit și vindecat bolnavii. Aceștia sunt lucrătorii cheie.

 

Pandemia de COVID-19 a evidențiat măsura în care societățile au nevoie de lucrători cheie – atât în ​​vremuri bune, cât și în cele rele – dar și cât de subevaluate sunt majoritatea locurilor de muncă cheie, stârnind îngrijorări cu privire la sustenabilitatea acestor activități esențiale, mai ales având în vedere posibilitatea unor șocuri viitoare. .

 

Acest raport solicită o reevaluare a muncii lucrătorilor cheie pentru a reflecta contribuția lor socială și investiții mai mari în sectoarele cheie.

Raportul integral aici

Rezumatul raportului aici

 

Sursa: ilo.org

Contor: 98 afișări

Gîlcă Costel, 16 martie 2023 07:30

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner