s Budăi: Toți miniștrii de linie au termen până miercuri să depună amendamente pentru legea pensiilor speciale
21 Martie 2023

Budăi: Toți miniștrii de linie au termen până miercuri să depună amendamente pentru legea pensiilor speciale

 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că toți miniștrii de linie au termen până miercuri, la ora 12.00, să depună în scris amendamentele la proiectul de lege privind pensiile speciale

„Săptămâna trecută a avut loc prima ședință a grupului de lucru referitor la respectarea jalonului din PNRR cu privire la reforma pensiilor speciale. Acolo s-a decis și un calendar al grupului de lucru, ținând cont de faptul că noi, PSD, ne dorim urgentarea depunerii și a Cererii numărul 3 dar și de termenul de 31 martie, termen la care adoptarea tacită în Senat urmează să se întâmple. A reieșit necesitatea ca toți miniștrii de linie să vină, în scris, cu amendamentele care au reieșit atât din raportul final al Băncii Mondiale, dar și din discuțiile cu Comisia Europeană. În acest sens, sub coordonarea domnului prim-ministru, vineri am întocmit adrese de solicitare către toți miniștrii de linie cu termen până săptămâna aceasta, miercuri, ora 12,00, de a se depune aceste amendamente care să respecte prevederile din cadrul PNRR. Apoi, la finalizarea ședinței de Guvern, vom avea încă o întâlnire a grupului de lucru unde să participe și miniștrii de linie care au în coordonare aceste legi speciale, să agreăm acele amendamente pe care ulterior să le depunem către coaliție spre decizie”, a precizat Budăi, luni, într-o conferință de presă la sediul central al PSD.

El a adăugat că „este momentul” ca ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, să meargă la Comisia Europeană cu acele amendamente care vor fi agreate în coaliție, pe legea pensiilor speciale. „Mă pun la dispoziția dumnealui să îl însoțesc, să mergem la Comisia Europenă”, a spus Budăi.

 

Sursa: g4media.ro

Contor: 89 afișări

Gîlcă Costel, 21 martie 2023 08:00

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner