s Vânătoarea de locuri de muncă remote este mai acerbă decât oricând, dar ofertele sunt în scădere: „Compromisul este programul hibrid”
21 Martie 2023

Vânătoarea de locuri de muncă remote este mai acerbă decât oricând, dar ofertele sunt în scădere: „Compromisul este programul hibrid”

Vânătoarea de locuri de muncă la distanță este mai acerbă decât oricând. Pe site-urile de recrutare, numărul de candidați pentru joburi remote a atins un record absolut. Cu toate acestea, firmele scot din ce în ce mai puține posturi vacante pentru lucrul de acasă. Compromisul care ia tot mai mult teren este programul hibrid, cu o zi sau două pe săptămână la birou și restul de acasă.

Interesul pentru locurile de muncă la distanță a ajuns la un record față de ultimii trei ani. Datele unei platforme de recrutare online arată că în ultima lună, 116 mii de persoane au aplicat pentru locuri de muncă remote.

În perioada februarie-martie 2022, numărul a fost de 104 mii. Cu toate acestea, anul acesta, din februarie până în prezent, angajatorii au postat doar 1500 de locuri de muncă la distanță. Numărul este la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut.

Raluca Dumitra - director marketing platformă de recrutare: În mod normal avem undeva 33 aplicări pentru un job, în cazul joburilor remote vorbim de undeva la 80 de aplicări pentru joburi remote. Compromisul care apare și care o să fie trendul anul acesta este programul hibrid. Există și alte cauze pentru care firmele au renunțat la locurile de muncă la distanță.

Domeniile care în continuare au cele mai multe joburi remote disponibile sunt sectorul call-center, marketing, IT și telecomunicații.

 

Sursa: digi24.ro

Contor: 76 afișări

Gîlcă Costel, 21 martie 2023 08:25

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner