s Vești incredibile pentru toți angajații. Statul va emite vouchere „de relaxare”
5 Aprilie 2023

Vești incredibile pentru toți angajații. Statul va emite vouchere „de relaxare”

 

Guvernanții s-au gândit că avem nevoie și de altceva în afară de muncă și au luat atitudine. Angajații trebuie să beneficieze și de relaxare.

Potrivit președintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, se lucrează pentru ca și angajații din mediul privat să aibă vouchere de vacanță.

 

Vești incredibile pentru toți angajații. Statul va emite vouchere „de relaxare”

Alina Gorghiu susține că proiectul de lege va aduce beneficii bugetului, ba chiar a vorbit și despre ce calcule s-au făcut. Guvernanții au pus totul pe hârtie și au constatat că un singur leu cheltuit pe vouchere de vacanță aduce 0,44 lei venit suplimentar pentru PIB, dar și 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat. Cât privește 65.000 de lei care vor fi cheltuiți prin voucherele de vacanță reprezintă un nou loc de muncă.

„Restartăm cu acest proiect motorul economiei”

”Considerăm, noi, cei din PNL, împreună cu UDMR și PSD, pentru că împreună am depus acest proiect, că toți angajații din România trebuie să beneficieze de aceleași politici publice, indiferent de angajator. Restartăm cu acest proiect motorul economiei. Eu cred că sectorul transporturi, sectorul comerț, sectorul turism vor fi încurajate de această măsură care va încuraja, în opinia noastră, și noi contracte de muncă și reducerea presiunii fiscale.

 

„Tichete de masă și tichete cadou care arată un efect antrenant pe care ele îl au și destul de ridicat”

Vreau să vă dau câteva cifre care înseamnă impactul biletelor de valoare, aceste vouchere de vacanță. Tichete de masă și tichete cadou care arată un efect antrenant pe care ele îl au și destul de ridicat.

 

Este un studiu care ne arată că, la un leu cheltuit prin vouchere de vacanță, înseamnă acest leu 0,44 lei suplimentar pentru PIB și 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat și că la fiecare 65.000 de lei cheltuiți prin vouchere de vacanță înseamnă un loc nou de muncă în economia națională”, a declarat Alina Gorghiu.

 

4,3 milioane de angajați din sectorul privat vor putea beneficia de vouchere de vacanță

Nu în ultimul rând, Alina Gorghiu spune că așteaptă ca Senatul să voteze proiectul favorabil, ”în foarte scurtă vreme”, pentru ca aproximativ 4,2 milioane de angajați din sistemul privat să beneficieze de aceste vouchere de vacanță. Din punctul său de vedere, în acest fel s-ar elimina „discrepanța și discriminarea” dintre bugetari și angajații din sectorul privat.

 

Sursa: retetesivedete.ro

Contor: 215 afișări

Gîlcă Costel, 5 aprilie 2023 07:55

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner